Chilli con carne

Chilli con carne

Autor receptu: hame

2
porcie
20 minút
príprava
80 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Na roztopenom masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Varíme v hrnci, ktorý potom môžeme vložiť do rúry na pečenie. Po chvíli pridáme prelisovaný cesnak, chilli, kajenské korenie a rascu.
  2. Pridáme pretlak a dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme pomleté mäso, ktoré dusíme niekoľko minút. Potom pridáme vodu (prípadne vývar), trstinový cukor, soľ, korenie, krájané paradajky a škoricu. Prikryjeme pokrievkou, dáme do rúry a dusíme na 160 stupňoch približne 80 - 90 minút. Zhruba v polovici pečenia pridáme do hrnca červenú fazuľu.
  3. Nakoniec stačí už len vybrať škoricu z hrnca. Podávame s ryžou.