Chilli con carne

Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal.* Prečo na britský spôsob, neviem... tak to bolo prezentované na jednom videu z internetu.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na rozpálenom oleji orestujeme mleté mäso do zlatohnedej farby, aby sa prebytočná tekutina a šťava odparila. Potom mäso preložíme do inej misky.
  2. Papriku nakrájame na drobno, taktiež cibuľu, chilli a cesnak a všetko zmiešame.
  3. Do panvice kde sa robilo mäso, pridáme trocha oleja a túto zmes orestujeme, asi 5 minút.
  4. Pridáme 2PL rajčinového pretlaku, oregano, rímsku rascu, údenú papriku a krátko orestujeme.
  5. Pridáme mleté mäso čo sme odložili.
  6. Zalejeme drvenými rajčinami. Ja som použil konzervu 400 g.
  7. Pridáme vývar, osolíme a dusíme asi 45-60 minút až do zhustnutia.
  8. Pripravíme si horkú čokoládu, mala by byť kvalitnejšia, ja som použil túto čo mi syn priniesol z pobytu na Islande. Ale dá sa kúpiť dobrá aj u nás.
  9. Nakoniec pridáme fazuľu...
  10. ...a čokoládu...
  11. Nakoniec ešte dochutíme soľou, prípadne chilli... tú nezvyčajnú a zaujímavú chuť tam robí práve rímska rasca, presne sa hodí do tohoto receptu.
  12. Podávame s ryžou, pečivom, alebo chlebom. Na tanieri posypeme vňaťou, v pôvodnom recepte bol uvedený koriander, ale keďže mne nechutí, použil som čerstvú pažítku.