Chilli con carne
Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal.* Prečo na britský spôsob, neviem... tak to bolo prezentované na jednom videu z internetu.
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozpálenom oleji orestujeme mleté mäso do zlatohnedej farby, aby sa prebytočná tekutina a šťava odparila. Potom mäso preložíme do inej misky.
- Papriku nakrájame na drobno, taktiež cibuľu, chilli a cesnak a všetko zmiešame.
- Do panvice kde sa robilo mäso, pridáme trocha oleja a túto zmes orestujeme, asi 5 minút.
- Pridáme 2PL rajčinového pretlaku, oregano, rímsku rascu, údenú papriku a krátko orestujeme.
- Pridáme mleté mäso čo sme odložili.
- Zalejeme drvenými rajčinami. Ja som použil konzervu 400 g.
- Pridáme vývar, osolíme a dusíme asi 45-60 minút až do zhustnutia.
- Pripravíme si horkú čokoládu, mala by byť kvalitnejšia, ja som použil túto čo mi syn priniesol z pobytu na Islande. Ale dá sa kúpiť dobrá aj u nás.
- Nakoniec pridáme fazuľu...
- ...a čokoládu...
- Nakoniec ešte dochutíme soľou, prípadne chilli... tú nezvyčajnú a zaujímavú chuť tam robí práve rímska rasca, presne sa hodí do tohoto receptu.
- Podávame s ryžou, pečivom, alebo chlebom. Na tanieri posypeme vňaťou, v pôvodnom recepte bol uvedený koriander, ale keďže mne nechutí, použil som čerstvú pažítku.