Chilli con carne fotorecept

nelinuska - bez fotkynelinuska, 8. februára 2014
Chilli con carne (fotorecept)
Foto: nelinuska

Skvelá pochúťka, odporúčam vyskúšať.

Suroviny

1 ks
1 ks
3 strúčiky
podľa chuti
1 ČL
1 ČL
800 g
500 ml
3 PL
1 konzerva
1 konzerva
1 konzerva
 pár lístkov
1 ČL
podľa potreby
podľa potreby
1 ČL
1 kocka
1 - 2 dcl
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Nakrájame si cibuľu, papriku a cesnak (cesnak na plátky). Na oleji podusíme cibuľu. Potom pridáme nakrájanú papriku a rímsku rascu a pár minút popražíme. Pridáme mletú papriku a chilli ( ja som pridala asi 1 a 1/2 KL, ale každý podľa chuti). Za stáleho miešania chvíľku popražíme.

    Chilli con carne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do zmesi pridáme mäso a cesnak a celú zmes opäť pár minút popražíme. Keď je mäsko osmažené, do zmesi pridáme vývar, krájané paradajky a paradajkový pretlak. Poriadne premiešame a pridáme soľ, čierne korenie, majoránku a cukor. Premiešame, privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania na malom plameni 40 minút varíme. ( Keďže som toho mala veľa, keď bolo mäsko osmažené, prehodila som to do veľkého hrnca). Omáčka má byť hustá, ale ak by sa Vám zdala príliš hustá, prilejte trochu vody.

    Chilli con carne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 40 minútach pridáme 1 dcl červeného vína, koriander a kocku čokolády a varíme ďalších 20 minút.

    Chilli con carne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridáme fazuľu (štavu vylejem a fazuľu v sitku premyjem pod tečúcou vodou) a Mexicana fazuľu s kukuricou (tú nalejem aj s omáčkou). Ďalších 10 minút povaríme, vyskúšame a poprípade dokoreníme podľa chuti. Po 10 minútach odstavíme a necháme pár minút odstáť. Podávame s kopčekom kyslej smotany a čerstvým pečivom, či ryžou.

    Chilli con carne (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

abdul
Receptom si potešila. U mňa za 5*.
kukulienka71
Práve som sa rozhodovala včera večer,či bude dnes na obed...Ale robila som hovädzie s fazuľou a krúpami,teda podobné,len naše:-)Máš ho inak pekné a iste chutné!
nelinuska
Dakujem Vam, je to moj prvy recept tu na vareche, potesili ste ma komentami :-) izabella929 - urcite vyskusajte, chilli mozete pridat podla chuti, a s domacim chilli to musi chutit este lepsie ..
afataga
super si navarila, ak budu aj dalsie tvore rcp take, tak sa na ne tesim :-)
paploska
včera mi doniesol domov manžel recept na Chilli con carne, vraj mu chutilo a mám ho spraviť :-) no ten tvoj sa s ním nedá porovnať. je skvelý, na 100% tento tvoj recept vyskúšam. Ď
cerensa
veľmi dobrý recept, robila som ho včera a je naozaj vynikajúci :) len si pridaj víno a smotanu do ingrediencií. Ja som hrozný lenivec, nakupujem podľa zoznamu surovín a samotný recept čítam, až keď už idem variť (a potom zisťujem, čo nemám) :)
chorvatka
Aj ja casto (uz temer 30 rokov), varim toto severoamerické jedlo, lenze maso ( hovadzie licko) nakrajam na malické kocky. S tym mletym mi to pripada ako jedlo narychlo odbyté zo zavodnej jedalne. Navyse, ak pride niekto neocakavane, vzdy je toho dost, proste sa uvari k tomu viacej ryze.