Foto: nelinuska
Skvelá pochúťka, odporúčam vyskúšať.
Suroviny
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
800 g |
|
500 ml |
|
3 PL |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
pár lístkov |
|
1 ČL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1 ČL |
|
1 kocka |
|
1 - 2 dcl |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Nakrájame si cibuľu, papriku a cesnak (cesnak na plátky). Na oleji podusíme cibuľu. Potom pridáme nakrájanú papriku a rímsku rascu a pár minút popražíme. Pridáme mletú papriku a chilli ( ja som pridala asi 1 a 1/2 KL, ale každý podľa chuti). Za stáleho miešania chvíľku popražíme.
-
2
Do zmesi pridáme mäso a cesnak a celú zmes opäť pár minút popražíme. Keď je mäsko osmažené, do zmesi pridáme vývar, krájané paradajky a paradajkový pretlak. Poriadne premiešame a pridáme soľ, čierne korenie, majoránku a cukor. Premiešame, privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania na malom plameni 40 minút varíme. ( Keďže som toho mala veľa, keď bolo mäsko osmažené, prehodila som to do veľkého hrnca). Omáčka má byť hustá, ale ak by sa Vám zdala príliš hustá, prilejte trochu vody.
-
3
Po 40 minútach pridáme 1 dcl červeného vína, koriander a kocku čokolády a varíme ďalších 20 minút.
-
4
Nakoniec pridáme fazuľu (štavu vylejem a fazuľu v sitku premyjem pod tečúcou vodou) a Mexicana fazuľu s kukuricou (tú nalejem aj s omáčkou). Ďalších 10 minút povaríme, vyskúšame a poprípade dokoreníme podľa chuti. Po 10 minútach odstavíme a necháme pár minút odstáť. Podávame s kopčekom kyslej smotany a čerstvým pečivom, či ryžou.
Diskusia k receptu