Chilli con carne (fotorecept)

Autor receptu: nelinuska

Skvelá pochúťka, odporúčam vyskúšať.

Postup

  1. Nakrájame si cibuľu, papriku a cesnak (cesnak na plátky). Na oleji podusíme cibuľu. Potom pridáme nakrájanú papriku a rímsku rascu a pár minút popražíme. Pridáme mletú papriku a chilli ( ja som pridala asi 1 a 1/2 KL, ale každý podľa chuti). Za stáleho miešania chvíľku popražíme.
  2. Do zmesi pridáme mäso a cesnak a celú zmes opäť pár minút popražíme. Keď je mäsko osmažené, do zmesi pridáme vývar, krájané paradajky a paradajkový pretlak. Poriadne premiešame a pridáme soľ, čierne korenie, majoránku a cukor. Premiešame, privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania na malom plameni 40 minút varíme. ( Keďže som toho mala veľa, keď bolo mäsko osmažené, prehodila som to do veľkého hrnca). Omáčka má byť hustá, ale ak by sa Vám zdala príliš hustá, prilejte trochu vody.
  3. Po 40 minútach pridáme 1 dcl červeného vína, koriander a kocku čokolády a varíme ďalších 20 minút.
  4. Nakoniec pridáme fazuľu (štavu vylejem a fazuľu v sitku premyjem pod tečúcou vodou) a Mexicana fazuľu s kukuricou (tú nalejem aj s omáčkou). Ďalších 10 minút povaríme, vyskúšame a poprípade dokoreníme podľa chuti. Po 10 minútach odstavíme a necháme pár minút odstáť. Podávame s kopčekom kyslej smotany a čerstvým pečivom, či ryžou.