Kuracie karí

Chicken murgh lahori - pakistanské kuracie karí

Autor receptu: chefmasterezel

4-5
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Kura nasekáme na časti, vložíme do misy. Pridáme biely jogurt, premiešame a necháme odležať v chladničke (najlepšie cez noc).
  2. Na suchej panvici opražíme chilli prášok, škoricu, koriander, pridáme zázvorovú pastu, cesnakovu pastu, nasekané paradajky.
  3. Odležané kura pridáme ku základu z korenia a paradajok, spoločne všetko necháme pomalým ťahom dusiť, kým kurča nie je mäkké, jemné.
  4. Keď je mäso mäkké, jemné, pridáme maslo na zjemnenie a chuť, dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Na záver posypeme čerstvým nasekaným koriandrom. Hotové karí podávame s ryžou, chlebom naan, plackami chappati... podľa chuti. Prajem dobrú chuť.