Chicken à la King - kuracie mäso v smotanovej omáčke

Foto: Saymona
Niečo rýchle a chutné
Suroviny
4 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 Ks |
|
2 stonky |
|
1 vanička |
|
400 ml |
|
100-150 ml |
|
250 ml |
|
(na zahustenie) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájam na pásiky, osolím, okorením a sprudka opečiem na olivovom oleji. Keď je opečené, mäso vyberiem a v tom istom hrnci opražím obe cibule. Ja bielu cibuľu krájam nadrobno a červenú na pásiky, páči sa mi, keď ju vidím v omáčke.
- 2
Zeler, papriku a šampiňóny nakrájam a pridám k cibuli. Použila som Bell pepers hrubostennú papriku a všetko som poriadne opražila, pokiaľ zelenina nezmäkla.
- 3
Pokiaľ sa zelenina praží, pripravím si zálievku z vývaru, mlieka, smotany a trocha múky na zahustenie omáčky.
- 4
Keď je zelenina mäkká, zalejem ju touto "zálievkou" privediem k varu. Keď sa omáčka začne variť, pridám opečené kuracie mäso a zľahka varím ešte pár minút a pridám nasekanú petržlenovú vňať.
- 5
Dochutím soľou, korením. Dobrú chuť
Tiež kuracie prsia:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu