Cestovinový šalát s Niva syrom

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 10. februára 2011

Recept je vynikajúci. Je pododbný ako som písala recept Cestovinový šalátik na víne.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, (väčší)
220 g,zavárané
2  dcl
200 g
2 ks, nakrájaná na plátky
1 ks
2-3 lístky
  niva alebo alebo bambino
  niva




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v slanej vode a scedíme. Pór nakrájame na kolieska a dusíme na olivovom oleji. Pridáme zavárané šampiňóny a spolu dusíme 4-5 min. Pridíme soľ, korenie, oregáno a podlejeme bielym suchým vínom. Dusíme až kým sa víno nevyparí. Pridáme mäkký syr a miešame až kým sa nám nevytvorí jemná hmota bez hrudiek. Celú zmes primiešame k cestovinám. Na vrch pridáme na malé štvorčeky pokrájaný syr Niva. Ako prílohu použijeme sezónnu zeleninku. Šalátik, paradajku, papriku (nemusí byť aj samí je vynikajúci). Dobrú chuť.

    Cestovinový šalát s Niva syrom - obrázok 1

Diskusia k receptu

arasidka
takto som to ešte nejedla, ale viem si predstaviť tú chuť. Cestoviny a syrové omáčky sú u nás vždy vítané, a to v rôznych podobách. Ale Niva vedie, tá je vždy na prvom mieste!
jerica
dobrý receptík, vyskúšam, ale použijem z receptu @ivosienka mriežku z palacinkového cesta a tvoj šalátik zabalím do listu ľadového šalátu :-)KK
bobarka
Jarka, zas vymýšľaš? Ale určite to bude suprové.
arasidka
Dnes sme sa túlali po Bratislave. Išli sme do Avionu do predajne Tchibo, lebo sa nám už minuli kapsličky s kávou do stroja.Cestou späť sme uvažovali, že by bolo dobré niekde sa zastaviť na obed. Hlad už naberal na intenzite a vzhľadom k tomu, že chceme byť v jedení zdržanlivejší, zaumienili sme si, že sa zastavíme niekde na dobrý šalátik , a už sme sa aj vytešovali, ako si pochutíme. Ja som sa viac prikláňala k tomu, že by nebola zlá nejaká cestovinka s dobrou syrovou omáčkou. Cestu sme si zvolili cez Vajnory, a čo čert nechcel, než sme prechádzali Čiernou vodou, už sme sa zahrávali, že vkročíme do reštaurácii Kamily Magálovej, manžel už aj brzdil, že zabočíme do dvora, ale nakoniec si to rozmyslel, išli sme ďalej. Kúsok za Čiernou vodou začína Slovenský Grob................ mám pokračovať?
Zaparkovali sme V Grobskom dvore a môj milovaný zasnene povzdychol: A čo tak lokše s husacinou?
Reku, neblázni, dzedko, ná čo sme banku vykradli? Takmer 3O euro som nechala v Tchibo, to musíme niekde dohnať. No ale hlad je hlad, a poviem vám, že aj z tej husaciny rýchlo zišlo, ale také šnicle, aké nám tam pripravili, to som už dávno nejedla. Také boli dobré, voňavé, strúhanka čerstvá, mäso voňavé a šťavnaté..... mám pokračovať? Nacápali sme sa jak valasi po šichte, ešte teraz mám žalúdok plný. No čo už, nie sú každý deň hody!
miloss2
Vyzerá to výborne a dopiť k tomu to dobré víno,viem si to predstaviť,ukladám do KK.
miloss2
Dnes som to varil na obed,veľmi dobré a to vínko k tomu,mňam,mňam,doporučujem.
zabiatko66
milloss2, som veľmi rada, že ti chutilo, dnes na večeru ho musím znovu uvariť.
arasidka
takto som to ešte nejedla, ale viem si predstaviť tú chuť. Cestoviny a syrové omáčky sú u nás vždy vítané, a to v rôznych podobách. Ale Niva vedie, tá je vždy na prvom mieste!
jerica
dobrý receptík, vyskúšam, ale použijem z receptu @ivosienka mriežku z palacinkového cesta a tvoj šalátik zabalím do listu ľadového šalátu :-)KK
bobarka
Jarka, zas vymýšľaš? Ale určite to bude suprové.
arasidka
Dnes sme sa túlali po Bratislave. Išli sme do Avionu do predajne Tchibo, lebo sa nám už minuli kapsličky s kávou do stroja.Cestou späť sme uvažovali, že by bolo dobré niekde sa zastaviť na obed. Hlad už naberal na intenzite a vzhľadom k tomu, že chceme byť v jedení zdržanlivejší, zaumienili sme si, že sa zastavíme niekde na dobrý šalátik , a už sme sa aj vytešovali, ako si pochutíme. Ja som sa viac prikláňala k tomu, že by nebola zlá nejaká cestovinka s dobrou syrovou omáčkou. Cestu sme si zvolili cez Vajnory, a čo čert nechcel, než sme prechádzali Čiernou vodou, už sme sa zahrávali, že vkročíme do reštaurácii Kamily Magálovej, manžel už aj brzdil, že zabočíme do dvora, ale nakoniec si to rozmyslel, išli sme ďalej. Kúsok za Čiernou vodou začína Slovenský Grob................ mám pokračovať?
Zaparkovali sme V Grobskom dvore a môj milovaný zasnene povzdychol: A čo tak lokše s husacinou?
Reku, neblázni, dzedko, ná čo sme banku vykradli? Takmer 3O euro som nechala v Tchibo, to musíme niekde dohnať. No ale hlad je hlad, a poviem vám, že aj z tej husaciny rýchlo zišlo, ale také šnicle, aké nám tam pripravili, to som už dávno nejedla. Také boli dobré, voňavé, strúhanka čerstvá, mäso voňavé a šťavnaté..... mám pokračovať? Nacápali sme sa jak valasi po šichte, ešte teraz mám žalúdok plný. No čo už, nie sú každý deň hody!
miloss2
Vyzerá to výborne a dopiť k tomu to dobré víno,viem si to predstaviť,ukladám do KK.
miloss2
Dnes som to varil na obed,veľmi dobré a to vínko k tomu,mňam,mňam,doporučujem.
zabiatko66
milloss2, som veľmi rada, že ti chutilo, dnes na večeru ho musím znovu uvariť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia