Cestovinový šalát
Cestovinový šalát s lososom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup- Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Scedíme a premiešame s trochou oleja, aby sa neskôr nelepili. Necháme vychladnúť.
- Cibuľu najemno nakrájame a domäkka orestujeme na 2 PL olivového oleja. Necháme vychladnúť.
- Pripravíme si zálievku. Do jogurtu vmiešame 2 PL oleja, limetkovú šťavu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a dobre premiešame. Nakoniec pridáme orestovanú cibuľu.
- Lososa nakrájame na drobné kocky a krátko ho opečieme na oleji.
Kapiu očistíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na prúžky. Cherry paradajky rozpolíme.
- K vychladnutým cestovinám primiešame papriku, paradajky, lososa. Pridáme jogurtovú zálievku a cestovinový šalát rozdelíme do tanierov. Ozdobíme bazalkou, môžeme jemne posypať nastrúhaným obľúbeným syrom.
|