Cestovinový šalát

Cestovinový šalát s lososom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Scedíme a premiešame s tro­chou oleja, aby sa neskôr nelepili. Necháme vychladnúť.
  2. Cibuľu najemno nakrájame a domäkka orestu­jeme na 2 PL olivového oleja. Necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme si zálievku. Do jogurtu vmiešame 2 PL oleja, limetkovú šťavu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a dobre premiešame. Nakoniec pridáme ores­tovanú cibuľu.
  4. Lososa nakrájame na drobné kocky a krátko ho opečieme na oleji. Kapiu očistíme, zbavíme jadrovníka a nakrá­jame na prúžky. Cherry paradajky rozpolíme.
  5. K vychladnutým cestovinám primiešame papriku, paradajky, lososa. Pridáme jogurtovú zálievku a cestovinový šalát rozdelíme do tanierov. Ozdobíme bazalkou, môžeme jemne posypať nastrúhaným obľúbeným syrom.