Česnečka krémová

Autor receptu: tlustoch

Tento recept mám od syna kuchára.

40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibulu prekrojíme na 2 polovice a potom na tenšie mesiačiky, cesnak očistiť strúčiky nakrájať na plátky, zemiaky olúpať pokrájať na kocky.
  2. Do hrnca dáme olej, pridáme nakrájanú cibulu a smažíme do zlatista. Potom pridáme nakrájaný cesnak, pokrájané zemiaky a dáme asi 1 dc vody ,pomiešame,zakrijeme a dusíme 15 minút počas dusenia viackrát pomiešame. Po udusení pridáme soľ, vegetu, kmín, červenú papriku, čierné korenie a slepačí bujon, dolejeme teplú vodu podľa potreby a uváženia, privedieme do varu varíme 10 minút, prilejeme mlieko a varíme až do zmeknutia zemiakov. Keď sa zemiaky rozpadávajú prileje smotanu na šlahanie, necháme zovrieť, odstavíme polievku a v mixeri alebo ponorným mixerom dôkladne mixujeme do krémova. Dochutíme podľa chuti a potreby. Podávame s pečenými krutónmi . / Ja si ešte do polievky pred jedením dávam na špičku noža pálivú mletú červenú papriku je to fantázia /.
  3. Krutony : včerajší chlieb pokrájame na malé kocečki ,dáme na plech a v rúre pečieme do zlatista.