Hortobádske palacinky
Alexander Szépe
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 26. marca 2010
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 26. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso na malé kocky. V horúcom oleji osmažíme cibuľku, stiahneme z ohňa, zamiešame do nej červenú papriku a korenie a pridáme mäso. Pridáme toľko vody, aby zakryla mäso. Osolíme a udusíme do mäkka.
- 2
Keď je mäso mäkké, do kyslej smotany pridáme múku a smotanu na varenie. Ochutíme a prevaríme. Vyberieme mäso, najemno ho nakrájame a pridáme toľko omáčky, aby sa zmes dala natierať. Zmes natrieme na palacinky, poskladáme ich, dáme do pekáča a zalejeme teplou omáčkou.
- 3
NÁŠ TIP: Túto špecialitu z nížinnej oblasti maďarsko–rumunských hraníc pripravujeme v našej rodine už vyše 100 rokov. Palacinky plníme rôznymi mäsovými plnkami – bravčovými, hydinovými i hovädzími.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len co bude s tou vahou, ktora sa lepi na cloveka, ked varime same dobroty...