Hortobádske palacinky

Alexander Szépe
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 26. marca 2010
Hortobádske palacinky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

8 ks
300 g
40 g
0,5 dl
2 dl
0,5 dl
20 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso na malé kocky. V horúcom oleji osmažíme cibuľku, stiahneme z ohňa, zamiešame do nej červenú papriku a korenie a pridáme mäso. Pridáme toľko vody, aby zakryla mäso. Osolíme a udusíme do mäkka.

  2. 2

    Keď je mäso mäkké, do kyslej smotany pridáme múku a smotanu na varenie. Ochutíme a prevaríme. Vyberieme mäso, najemno ho nakrájame a pridáme toľko omáčky, aby sa zmes dala natierať. Zmes natrieme na palacinky, poskladáme ich, dáme do pekáča a zalejeme teplou omáčkou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Túto špecialitu z nížinnej oblasti maďarsko–rumunských hraníc pripravujeme v našej rodine už vyše 100 rokov. Palacinky plníme rôznymi mäsovými plnkami – bravčovými, hydinovými i hovädzími.

Diskusia k receptu

cistinka
Vďaka za výborný recept...dlho som ich nejedla...a je to aj krásne naaranžované :-))
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Vyzerá to neskutočne dobre. V tomto týždni som to videla v nejakkom časopise. Určite vyskúšam.
pedro74
v prílohe pravdy to bolo.musí to byť veľmi dobré:)
honestka
MNAM, robim....
len co bude s tou vahou, ktora sa lepi na cloveka, ked varime same dobroty...
sracz
Tak to naozaj musím pridať svoj komentár. Po prečítaní receptu mám totiž o jeden dôvod viac, tešiť sa na dvojtýždňovú dovolenku v hortobágyskej puste a rozdať si to "naživo" s tamojšími csikósmi. Vďaka za receptík = toto ešči Iowa ňevidzela aňi nejedla!
cajiky
Robila som ich včera s bravčovinou - fantastické ! Práve som zhltla poslednú...srdečné pozdravy pre šéfkuchára :-))
jozka2
alexander tak toto je parada recept mal by si prispievat castejsie,zajtra vyskusam ,mamkuracinu a nevedela som o s nou diky za inspiraciu.