Cannelloni Hortobágyi (fotorecept)

Autor receptu: jody

Absolútne netradičné. Kombinácia dvoch kuchýň. Taliansko - maďarský experiment. :-)

6
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zeleninu nakrájame úplne nadrobno, komu sa nechce, nastrúha. Na masle speníme cibuľku.
  2. Pridáme mleté mäso.
  3. Opekáme a mäso oddeľujeme od seba vidličkou, aby nám nezostali veľké hrudky.
  4. Posolíme a pridáme petržlenovú vňať.
  5. Zasypeme oboma paprikami a necháme ich vyfarbiť sa.
  6. Pridáme papriku nakrájanú na drobno, ...
  7. ... po chvíli cesnak, ...
  8. ...trochu studenej vody a rajčiny.
  9. Dobre premiešame, podlejeme vrelou vodou a udusíme do polomäkka. Dáme poriadne vychladiť.
  10. Vychladnutú mäsovú zmes plníme do neuvarených cestovín.
  11. Poukladáme do plechu vymazaného maslom.
  12. Na panvici po mäse na troche masla speníme červenú papriku, ...
  13. ... zalejeme vodou (množstvo len odhadom, toľko aby nakoniec omáčka celkom zakryla cestoviny v plechu), dochutíme soľou a zahustíme múkovou zátrepkou so smotanou.
  14. Vrelou omáčkou zalejeme cestoviny, mali by byť úplne zakryté. Pečieme v horúcej rúre cca 40 minút, závisí od typu trúby a vrstiev v plechu (môžete navrstviť do užšej nádoby).
  15. Nakoniec už len naložíme na taniere, komu sa koľko ráči. Prajem dobrú chuť. :-)