Burek

Burek so štyrmi plnkami

Autor receptu: jurka

Najlepšie si deň vopred uvariť ryžu a vytiahnuť cesto z mrazničky.

7
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V balení ťahaného cesta je 7 plátov s papierom na pečenie (zmestí sa na 1 plech pozdĺžne). Ak máme mrazené cesto, pred plnením treba cesto rozmraziť. Potom rozbaliť a vždy natrieť plát olejom.
  2. Syrová plnka: Syr nakrájať na menšie kocky. Všetky suroviny v mise zmiešať a na olejom natreté cesto navrstviť pás plnky šírky PL asi 10 cm od pozdĺžneho okraja. Bočné kraje cesta preklopiť dovnútra a zrolovať.
  3. Kapustová plnka: Kvasenú kapustu bez šťavy podusiť na oleji. Pridať koreniny, nechať vychladnúť. Pridať uvarenú vychladnutú ryžu a vajce. Na olejom natreté cesto navrstviť pás plnky šírky PL asi 10 cm od pozdĺžneho okraja. Bočné kraje cesta preklopiť dovnútra a zrolovať.
  4. Pórová plnka: Nakrájaný pór podusiť na oleji. Odstaviť. Pridať koreniny, uvarenú ryžu a nakoniec vajce. Na olejom natreté cesto navrstviť pás plnky šírky PL asi 10 cm od pozdĺžneho okraja. Bočné kraje cesta preklopiť dovnútra a zrolovať.
  5. Mäsová plnka: Na masti podusiť mleté mäso. Pridať soľ, koreniny. Na olejom natreté cesto navrstviť pás plnky šírky PL asi 10 cm od pozdĺžneho okraja. Bočné kraje cesta preklopiť dovnútra a zrolovať.
  6. Po naplnení preniesť na plech vystlaný papierom alebo vytretý olejom. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 30-40 minút pri 180 °C. Po upečení vybrať z rúry, pokropiť vodou a prikryť utierkou na 10 minút.