Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska videorecept
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy. Práve tu chovali špeciálny druh dobytka menom Charelais. Mäsko z týchto zvierat bolo mäkké a ideálne na dusenie, víno bolo silné a vhodné na podlievanie. A tak sa slávny šéfkuchár Auguste Escoffier rozhodol spojiť tieto dve fajnové veci a vynašiel Bœuf à la bourguignonne.
Suroviny
500 g |
|
2000 ml |
|
|
|
|
|
1 pohár |
|
hrsť |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
3 ks stredné |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V hrnci na oleji prudko opečieme mäso, pridáme nakrájanú cibuľu, nakrájanú mrkvu a nakrájané zelerové stonky.
- 2
Dochutíme soľou, koreninami a bylinkami a ďalej restujeme, kým zelenina trochu nezmäkne.
- 3
Pridáme huby, víno a vývar a necháme variť, až kým mäso nie je mäkké.
- 4
TIP majstra Ihnačáka: Zemiaky dajte variť spolu s mäsom, aby šťava jemne zhustla. Počas varenia nezabudnite občas premiešať.
Tiež burgundsky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu