„Brudit“ zo Seliec
vydalo Turistické združenie mesta Crikvenica, 30. augusta 2022
Foto: Turistické združenie mesta Crikvenica
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré práve v ten deň vylovili, na Slovensku z Zobraziť celý popisToto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré práve v ten deň vylovili, na Slovensku z tých, ktoré dostanete kúpiť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryby a kôrovce očistíme a nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu najemno nakrájame a opražíme na olivovom oleji, pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak, najemno nasekanú petržlenovú vňať a paradajkový pretlak, chvíľu povaríme.
- 2
Ryby vložíme do hrnca, zalejeme rybacím vývarom a varíme na miernom ohni asi 10 minút. Potom pridáme paradajky, z ktorých sme odstránili semienka a nakrájali ich na kocky, ocot, soľ, korenie a dusíme 15–20 minút.
- 3
Odložíme zo sporáka, necháme chvíľu odstáť, posypeme petržlenovou vňaťou a servírujeme s polentou. Tú pripravíme podľa návodu na obale, uvaríme ju vo vode ako kašu, dochutíme soľou a olejom.
Tiež plody:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu