Morské plody
„Brudit“ zo Seliec
Autor receptu: redakcia
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré práve v ten deň vylovili, na Slovensku z tých, ktoré dostanete kúpiť.
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryby a kôrovce očistíme a nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu najemno nakrájame
a opražíme na olivovom oleji, pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak, najemno nasekanú petržlenovú vňať
a paradajkový pretlak, chvíľu povaríme.
- Ryby vložíme do hrnca, zalejeme rybacím vývarom
a varíme na miernom ohni asi 10 minút. Potom pridáme paradajky, z ktorých sme odstránili semienka a nakrájali ich na kocky, ocot, soľ, korenie a dusíme 15–20 minút.
- Odložíme zo sporáka, necháme chvíľu odstáť, posypeme petržlenovou vňaťou
a servírujeme s polentou. Tú pripravíme podľa návodu na obale, uvaríme ju vo vode ako kašu, dochutíme soľou a olejom.