Brokolicové fašírky (fotorecept)
Autor receptu: melbea
Aj keď brokolica nepatrí k mojim obľúbeným, v týchto fašírkach mi veľmi chutí. Vyskúšajte...
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Brokolicu uvaríme v slanej vode. Vidličkou ju roztlačíme na malé kúsky.
Do misky nakrájame na malé kocky rožok, zalejeme mliekom, pridáme ovsené vločky a necháme postáť, kým vločky a rožok nevpijú do seba mlieko. Brokolicu pridáme k namočenému rožku a ovseným vločkám.
- Očistíme cibuľu a cesnak, pokrájame a dáme smažiť na olej. Medzitým si prepláchneme hríby, ja som dávala mrazené suchohríby, ale môžte nakrájať aj čerstvé šampiňóny alebo hlivu. Hríby pridáme k cibuľke a cesnaku, podusíme, ku koncu ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Keď udusené hríby trocha vychladnú, pridáme ich k brokolicovej zmesi do misky.
- Premiešame, pridáme vajíčka, nastrúhaný tvrdý syr, dochutíme grilovacím korením a zahustíme strúhankou. Vznikne nám zmes, z ktorej budeme tvarovať fašírky.
- Fašírky obalíme v strúhanke. Tvar fašíriek si zvoľte podľa vašich zvyklostí, ja som najprv urobila guľku a potom som ju zvrchu trocha pritlačila.
- Vysmažíme na oleji. Podávame s novými varenými zemiakmi. Chutné sú aj samotné alebo so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.