Foto: betka11
polievka je zdravá a sýta,nemusí sa použiť smotana,kto má intoleranciu mliečnej laktozy si pochutí tiež
Suroviny
2-3 ruzicky stredne velke |
|
2 |
|
na zahustenie |
|
podla chuti |
|
1/4kl |
|
štipka mletý |
|
250-400g |
|
2PL |
|
1PL kopcom |
|
2,5L |
|
na dochutenie /vegeta |
|
150-200ml |
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
V menšom množstve osolenej vody uvaríme karfiol do mäkka,vyberieme a necháme vychladiť.Do vriacej vody vložíme brokolicu rozobratú na ružičky,povaríme asi 3 min.Vyberieme a necháme chladiť.Vodu si odložíme,budeme ju potrebovať.Vychladnutý karfiol si vidličkou roztlačíme na kašu, pridáme vajcia,muškátovy oriešok/opatrne je dosť aromatický/dobre premiešame a pridávame krupicu,urobíme si polohusté /ako na halušky/cestíčko,necháme odstáť asi20 min.
- 2
Do 3l hrnca si dáme rozpustiť maslo/palmelu pridáme múku,upražíme svetlú zápražku ktorú zalejeme vodou v ktorej sme varili karfiol+brokolicu.Dolejeme vriacou vodou do 2,5 L dôkladne rozmiešame a necháme rozvariť.Kávovú lyžičku si namočíme do vriacej polievky a robíme halušky/väčšie-menšie komu aké chutia/.Necháme uvariť do mäkka.Brokolicu si pokrájame na menšie kúsky,keď máme halušky mäkke prilejeme smotanu na zjemnenie polievky necháme prejsť varom, pridáme brokolicu prehrejeme a môžme podávať.Ak treba dochutíme vegetou/koreniacou zeleninou alebo len solou.
- 3
Polievku môžme robiť aj bez smotany,je chutná aj tak.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu