Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Foto: olinecka
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.
20 minút
príprava
príprava
6-8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
5 - 6 ks (bez kosti) |
|
na chuť |
|
na chuť |
|
Na obaľovanie: | |
|
|
|
|
|
|
podľa potreby (na vysmážanie) |
|
Karamelizovaná cibuľka: | |
3 - 4 ks |
|
3 - 4 PL |
|
1 PL |
|
Príloha: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Boky narežeme aspoň na dvoch miestach, aby sa nestáčali. Obalime v trojobale: múka, vajíčka rozšľahané strúhanka. Vysmážame na rozpálenom oleji do zlatista z každej strany 3 minúty. Preložíme na papierovú utierku.
- 2
Cibuľku červenú očistíme a pokrájame na kolieska. Maslo rozpustíme, pridáme hnedý cukor, skaramelizujeme pridáme pripravenú cibuľu a udusime do sklovita. Podávame zemiaky s pažítkou, šalát. Dobru chuť.
Tiež bravčový rezeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mandle alebo para orechy rapídne znižujú cholesterol prirodzene bez liekov, lebo statíny poškodzujú svaly. Len mandle treba vopred namočiť do vody. Stačí 5 ks denne. :-)
Ja dnes varím králičie diely z L. na spôsob sviečkovej, mala som masko 2 dni v páci. :-)
varecha.pravda.sk/recepty/karamelizovana-cibulka/55387-re...