Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
400 g |
|
300 g |
|
1/2 PL |
|
80 g domáca |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
1/2 KL |
|
3 PL |
|
250 ml (33 %) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
|
|
500 g sudová |
|
Postup
-
1
Bravčové a hovädzie mäso som umyla, osušila.
-
2
Nakrájala na kocky a pripravila aj cibuľu.
-
3
Na rajnicu som dala nakrájanú slaninu, pridala som masť, lebo slanina je prerastená mäsom a obsahuje málo tuku, pridala som cibuľu a spolu orestovala.
-
4
Pridala som mäso a spolu podusila.
-
5
Pridala som mletú červenú papriku a paradajkovú šťavu.
-
6
Podliala som vývarom, osolila, okorenila a varila do mäkka.
-
7
Keď bolo mäso uvarené, pridala som kyslú kapustu a nechala som ju povariť. Robievam tak, že osobitne dusím kapustu a osobitne mäso a napokon to všetko zmiešam a pridám smotanu. Teraz som to robila inak.
-
8
Keď už aj kapusta bola mäkká, v smotane som rozmiešala múku a pridala, opäť som nechala prejsť varom.
-
9
Hotový segedínsky guláš.
-
10
Podávala som s domácim knedlíkom, ktorý som teraz nerobila, lebo som mala zamrazený, len som ho prihriala. Prajem vám dobrú chuť.
Prečo si myslíš? Mne sa vidí akurát:-) @Izabella vysvetlí...
Ja mám papriku v segedíne rada tak, že je ju pekne cítiť, aj tu sú recepty, kde je oveľa viac papriky
varecha.pravda.sk/recepty/fajnovy-segedinsky-gulas-fotore...
kuchynalidla.sk/product/segedinsky-gulas...
bonvivani.sk/recepty/segedinsky-gulas...
Okrem toho, paradajková šťava patrí skôr do perkeltu.
Určite sa nechcem s Tebou dohadovať :-), ja som hodnotila podľa farby,že sa mi zdá dosť ,ale aj keď píšeš,že do segedinu nepatrí pretlak,v, tebou pridanom treťom linku je tiež:-)) v podstate si každý svoj recept ochutí ako má rád, a ja recepty akceptujem v znení autora receptu a robím podľa seba.