Segedínsky guláš
Segedínsky guláš

Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. februára 2019

Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.

6-7
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

400 g
300 g
1/2 PL
80 g domáca
1 ks
200 ml
1/2 KL
3 PL
250 ml (33 %)
2 PL
1 PL
podľa chuti
500 g sudová

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové a hovädzie mäso som umyla, osušila.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala na kocky a pripravila aj cibuľu.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rajnicu som dala nakrájanú slaninu, pridala som masť, lebo slanina je prerastená mäsom a obsahuje málo tuku, pridala som cibuľu a spolu orestovala.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som mäso a spolu podusila.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som mletú červenú papriku a paradajkovú šťavu.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podliala som vývarom, osolila, okorenila a varila do mäkka.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď bolo mäso uvarené, pridala som kyslú kapustu a nechala som ju povariť. Robievam tak, že osobitne dusím kapustu a osobitne mäso a napokon to všetko zmiešam a pridám smotanu. Teraz som to robila inak.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď už aj kapusta bola mäkká, v smotane som rozmiešala múku a pridala, opäť som nechala prejsť varom.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotový segedínsky guláš.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podávala som s domácim knedlíkom, ktorý som teraz nerobila, lebo som mala zamrazený, len som ho prihriala. Prajem vám dobrú chuť.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
dopln si v surovinach kyslu kapustu.ja tiez pouzivam domacu mletu papriku,sice zo senca od dolnozemskych slovakov,ale davam na asi 2litre segedinu 2 polievkove lyzice.ano, na farbu staci aj menej,ale ide tam o tu paprikovu chut.ale je to individualne u kazdeho inac.