Segedínsky guláš
Segedínsky guláš

Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. februára 2019

Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.

6-7
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

400 g
300 g
1/2 PL
80 g domáca
1 ks
200 ml
1/2 KL
3 PL
250 ml (33 %)
2 PL
1 PL
podľa chuti
500 g sudová

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové a hovädzie mäso som umyla, osušila.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala na kocky a pripravila aj cibuľu.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rajnicu som dala nakrájanú slaninu, pridala som masť, lebo slanina je prerastená mäsom a obsahuje málo tuku, pridala som cibuľu a spolu orestovala.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som mäso a spolu podusila.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som mletú červenú papriku a paradajkovú šťavu.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podliala som vývarom, osolila, okorenila a varila do mäkka.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď bolo mäso uvarené, pridala som kyslú kapustu a nechala som ju povariť. Robievam tak, že osobitne dusím kapustu a osobitne mäso a napokon to všetko zmiešam a pridám smotanu. Teraz som to robila inak.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď už aj kapusta bola mäkká, v smotane som rozmiešala múku a pridala, opäť som nechala prejsť varom.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotový segedínsky guláš.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podávala som s domácim knedlíkom, ktorý som teraz nerobila, lebo som mala zamrazený, len som ho prihriala. Prajem vám dobrú chuť.

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
@angelikasch ,nedávno som tu písala o tom, že používam pravú domácu papriku z Maďarska, takže je omnoho farebne krajšia, chuťovo výraznejšia než naša slovenská, preto z nej pridávam do jedla i menej.. okrem toho som pridala do mäsa i paradajkovú šťavu, tak som nevidela dôvod prečo pridať plnú lyžicu papriky..ale každý si to robí podľa svojej chuti..iste, paradajková šťava do perkeltu patrí, ale však toto je základ pre perkelt, až potom pridáme kapustu a smotanu...ďakujem za vaše komentáre..
dopln si v surovinach kyslu kapustu.ja tiez pouzivam domacu mletu papriku,sice zo senca od dolnozemskych slovakov,ale davam na asi 2litre segedinu 2 polievkove lyzice.ano, na farbu staci aj menej,ale ide tam o tu paprikovu chut.ale je to individualne u kazdeho inac.
Vynikajuci recept a pekne fotecky. Davame (vlastne dava moja zena) viac papriky do segedinu, a takej co poriadne precerveni jedlo. Madarsku a chutnu.
@Angelikasch (12.2.2019 14:03)

Určite sa nechcem s Tebou dohadovať :-), ja som hodnotila podľa farby,že sa mi zdá dosť ,ale aj keď píšeš,že do segedinu nepatrí pretlak,v, tebou pridanom treťom linku je tiež:-)) v podstate si každý svoj recept ochutí ako má rád, a ja recepty akceptujem v znení autora receptu a robím podľa seba.

Pridaj komentár k receptu: