Bravčovina z jedného hrnca (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Do našej kuchyne „zavítala“ inovácia v podobe pomaly variaceho elektrického hrnca s keramickou vložkou (Krockpot). V jednoduchosti je krása, „aj chlapi majú svoje dni“! Tak by som mohol nazvať tento rcp, ktorého vôňa a chuť vo finálnej podobe, patria k najviac žiadaným a zároveň najúžasnejším. Technológia naozaj pre „momentálne zaostalých“. Okolo 22,00 hodiny všetko naložíte do „vaničky“ hrnca, nastavíte režim varenia i čas a pokojne si ľahnete k svojemu proťajšku. Ráno sa zobudíte už na hotové!

10-12
porcií
12-15 minút
príprava
480 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Keď som si všetko, vrátane „Krockpot_u“ pripravil ku ruke, na kuchyňskom pulte vznikla takáto „colage“. Uznávam, toto jedlo patrí skôr k „zimušným“, ale chute i chúťky pani, ktorá ma vedľa seba strpí, však musím rešpektovať. Bez ohľadu na ročné obdobie i dennú dobu. Výhodou je, že to mám všetko v jednom hrnci. Takže som pripravil „Der eine schweine Eintopf alias Pork in the Krockot“. Takto zdôvodňujem svoje varenie ja. Ale moja milovaná babička, lady Ann, by tento postup zaradila do svojej kategórie LG „Lenivá Gazdiná“. Uznávala iba klasiku, korunovanú tradičnou technológiou, krok za krokom (step by step).
  2. Na dno keramickej vložky hrnca som vysypal vrecúško cibuľovej polievky v prášku. Ak ho práve nemám, uvarím si „litrík“ domácej „cibuľačky“ a vtedy nemusím podlievať vodou. Pridal KL sušeného cesnaku, mrazený hrášok, celé kúsky karotky, pokrájané červené zemiaky aj s kožou, dobré 2 PL jemného kečupu, všetko zalial 2 hrnčekami vlažnej vody, opatrne premiešal, ochutnal, podľa potreby dosolil...
  3. ...a vložil kus bravčového stehna, ktorého slaninu som nadrezal asi do 10 mm hĺbky, posypal ju drvenou rascou a mletou štípľavou paprikou,
  4. prikryl patričnou pokrievkou (súčasť hrnca), nastavil režim „Low“ (pomalé varenie, podľa mojeho slovníka „buľkokotanie“), čas na 8,00 hodín a išiel spať.
  5. Nuž a začínajúci sa deň nás privítal už s hotovou voňavou dobrotou; slanina síce nie je chrumkavá, no rozotretá na „burkovčiaku“ chleba a s kolieskami červenej cibule, alebo so zelenou cibuľkou, chutí prenáramne dobre.
  6. Toto je naša „mňam_mňam“ prvá porcia so zeleninou, na ochutnanie.
  7. Ak si pripravíte dobre ocesnakovanú špenátovú omáčku, môžete plátky bravčového stehna servírovať aj takto na špenátovaných špagetách.
  8. Nuž a takto to má najradšej moje krajšie a lepšie JA, teda pani, u ktorej mi je dovolené bývať. Na krajci domáceho chleba, s pikantným „kvašákom“, na drevenej podložke alias „denku“. Počas celého roka (24/7/52/12/364÷5) Vám želáme dobrú chuť!