Fantastické bravčové stehno v horčicovej omáčke fotorecept
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
4-5 ks |
|
1 PL (+ na potretie plátkov) |
|
1 PL (+ na obalenie plátkov) |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezne a naklepeme z oboch strán. Osolíme, okoreníme a potrieme horčicou taktiež z oboch strán.
-
2
Rezne obalíme v múke a z oboch strán osmažíme na oleji. Opražené mäso vyberieme na tanier. Odporúčam použiť hlbšiu panvicu, keďže potom všetky plátky mäsa do nej vrátime a budeme ešte dusiť.
- 3
Vo výpeku orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme nakrájané šampiňóny a restujeme ešte chvíľku spolu.
- 4
Podlejeme vodou a dusíme. Pridáme mletú červenú papriku, múku, vegetu a horčicu. Premiešame a varíme asi 5 minút.
- 5
Následne mäso vrátime do panvice, prikryjeme a necháme dusiť na miernejšom ohni kým mäso nezmäkne. Podávame so zemiakovým pyré.
- 3
Diskusia k receptu