Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok
Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to samé. Po 4 hodinách to bolo mäkké. Veľmi dobrý je k tomu karfiolový prívarok. Je to zdravé a veľmi chutné.
porcií
príprava
na 90 - 95 °C
Suroviny
1400 g |
|
600 ml |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
6 strúčikov |
|
1 KL |
|
|
|
Karfiolový prívarok: | |
1 ks |
|
1 ks čerstvá stredná |
|
150 g čerstvý |
|
4 strúčiky |
|
1 KL |
|
40 g |
|
1 hrsť (čerstvá) |
|
1/4 KL |
|
3 PL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso pokrájame na rezne osolíme, okoreníme. Lečo, čili omáčku, cesnak a mletú papriku rozmixujeme v mixéri a nalejeme do pomalého hrnca. Pridáme pripravene rezne a asi 100 ml vody. Hrniec zavrieme a zapneme na LOW na štyri hodiny, to je asi 95 °C. Na túto dobu si môžme robiť niečo iné.
-
2
Mrkvu si uvaríme zvlášť a potom nakrájame na malé kúsky asi 1 cm. Potom na karfiolový prívarok dáme do hrnca karfiol rozobratý na ružice, korenie a strúčiky cesnaku. Zalejeme vodou zarovno karfiolu a osolíme. Varíme asi 15 minút. Vodu zlejeme, ale nevylejeme. Necháme vodu asi do jednej tretiny karfiolu, teraz to rozmixujeme na hladko. Dáme znovu na sporák a rozvaríme. Pridáme maslo, muškátový oriešok, mrkvu a krupicu a varíme aspoň 10 minút. Ak to ostane moc husté, tak rozriedime trochou vody z varenia karfiolu. Tak tri minúty pred koncom varenia pridáme do prívarku pokrájanú petržlenovú vňať a hrášok. Odstavíme a môžme nakladať. Na dno taniera cestovinu, ktorú sme uvarili vopred. Na to dáme prívarok a rezeň z pomalého hrnca. Je to jednoduché a zdravé jedlo.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu