Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive fotorecept

sracz - fotkasracz, 27. júna 2015
Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept)
Foto: sracz

Ďalšia chlapská lahôdka do „postupky“ vhodná pre všetkých gurmánov bez rozdielu pohlavia, veku a farby pokožky. Ste na chalupe a nechcete „trhať partiu“, alebo sa chcete predviesť pred svojou krajšou ½? Tento jednoduchý rcp predstavuje jednu z možností, keď na Vás spolujedáci budú „vyvaľovať“ v obdive oči, ako „kanec na myškára, bager na tvrdú hlinu, či bacil do lekárne“! V rôznych „kompozíciách“ surovín i korenín takýto inšpiratívny „echteintopf“ pripravujem už roky a vrelo ho odporúčam aj Vám!

6-8
porcií
12-15 minút
príprava
100-120 minút
na 200 °C

Suroviny

1 000 - 1 200 g
1 000 - 1 200 g (alebo krkovička)
1 PL
250 - 350 g (púchovská čabajka)
250 - 350 g
podľa chuti
200 - 250 ml
5 PL
500 - 600 ml
200 - 250 g
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ingrediencií je tak „akurát“ a všetky sa bez problémov „vpratali“ do franc. Tupperware hrnca; než som začal s prípravou, nechal som rúru vyhriať na 200 °C (395 °F), mriežku som presunul na najnižšiu priečku (~ 120 mm odo dna)

    Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    menšiu hlávku červenej kapusty som nakrájal asi na 10 mm „rezance“, dve biele cibule asi na 5 mm „mesiačiky“ a vložil do hrnca

    Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    skoro poldruhého kila bravčového pliecka som pokrájal asi na 100 mm kocky, podľa želania krásnej pani, u ktorej som ubytovaný a dve púchovské „čabajky“ na kolieska; následne „putovali“ ku kapuste a cibuli

    Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    povrch som posypal ~ PL soli, kopcovitou PL v mažiari čerstvo podrvenej rasce, 2 KL klobásovo-guľášovej zmesi z pána Andreja Urblíka Komárna a rukami premiešal; potom som pridal asi ¼ litra kečupu, 4 PL liptovskej plnotučnej horčice a napokon zalial ½ litrom (zvyšok som vypil na svoje zdravie) čierneho írskeho piva (½ & ½, Guinness Black Lager & Draught); žiaľ, zásoby tmavého „Zlatého bažanta“ z Hurbanova sa v Des Moines už dávnejšie minuli; plný Tupperware hrniec som prikryl príslušnou pokrievkou a na 69´ vložil do vyhriatej (200 °C) rúry

    Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potom som ho opatrne vybral, obsah ešte opatrnejšie varechou premiešal a už odkrytý vrátil ešte na 33´ dodusiť a zredukovať šťavu,

    Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na záver som nastrúhal veľký zemiak, vmiešal ho do bravčoviny vo voňavej „perinke“ a ponechal v rúre s vypnutým ohrevom asi 15´

    Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    dnes sme túto „eintopf“ lahôdku „bagrovali“ véééľkými lyžicami a zajedali s „Focaccia Asiago garlic“. Ale ako prílohu spravidla používame doma pečený chlebík, občas parenú knedľu, alebo „bielené“ zemiaky! Už z úcty k „darcovi“ svojeho mäsa, by sa patrilo toto jedlo „zaklincovať“ orosenou Plzňou. Ale pre „našinca so šteklivým žalúdkom“, pridám „grátis“ radu, osobne overenú! Horúci, neosladený, alebo iba cukrom (medom) „postrašený“ čierny čaj Earl Grey, pri távení „ťažších“ jedál, robí divy na úrovni zázrakov! Dobrú chuť aj Vám, s odvahou do varenia a nebojte sa improvizácií! Je to vynikajúca dobrota!

    Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Masko aj klobasku by som hodila na ten bok kde bagruje lyzicou moj drahy a ja by som sa nakrmila tou vonavou /za masom/ kapustickou a chlebom :-)
@sracz , zase si predviedol niečo, čomu ja iba s námahou dokážem odolať..keď som sa vracala z domova nabalená úplne čerstvým mäsom a všakovakými výrobkami, povedala som mojej susedke u ktorej som bývala..že teraz bude najprv vyprážaný rezeň,potom fašírka, potom pečené rebierko a krkovička a napokon fantastický perkelt..úplne som bola ako bez hlavy..nedokážem jesť bravčové mäso z marketov..toto sú pochúťky, ktoré sa ničím nedajú nahradiť..škoda, že som nepočkala na údenú klobásku a slaninu..ale na to mám zase dodávateľov tu..takže skvele a chutne si navaril a maj prekrásny víkend..)
oooooj..to by sa mi s radosťou jedlo...keby mi môj muž navaril v 1 hrnci takéto fajnové jedlo...:-)
šikovný si chlap..že závidím len v dobrom cháp..:-)
Tak ani toto by mňa nenapadlo, vidno, ako málo fantázie mám, preto sa pýtam milý @sracz , Ferko ( ako môj muž:) ), kde ty chodíš na tie nápady....alebo si ich vysnívaš, alebo pospájaš viac dokopy......už aj putuje - recept - do mojej KK.

Pridaj komentár k receptu: