Foto: eraserhead
Ak bravčové nemôžete skúste to s hydinou
2
porcie
porcie
2 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso narežeme na hrúbku 2cm, zľahka naklepeme päsťou, osolíme a okoreníme práve zomletým korením, rukou povtláčame poriadne do mäsa. Na rozpálenej masti prudko opekáme z oboch strán (spolu 3-5 minút) v závislosti od hrúbky.
- 2
Mäso vyberieme z panvice odložíme do tepla, na panvicú pridáme lyžicu masla necháme roztopiť a sprudka opečieme (tak 3 minúty) nakrájanu šalotku a hríby, krátko pred dokončením jemne solíme a koreníme.
- 3
Hríby a cibuľu použite ake máte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@eraserhead , prepáč, že manifestujem svoju nevedomosť a spýtam sa, či možno bez obáv konzumovať bravčové pliecko "medium", veľmi ma to láka, len nemám istotu.
len faktická poznámočka, kuriatka nepatria medzi hríby, týmto terminom sa označuje len malá skupina húb ako napr. dubáky,hríb dubový, hríb smrekový, hríb žltomäsový, hríb zrnitohlúbikový, hríb siný...dúfam, že mi to nemáš za zlé.
dakujem ti za odpoved.
nedávno k jednému receptu @2010 zavesil také video (skúsil som aj to)
a hríby huby tam sa vzdávam možno nám @julica poradí
sama som už z nedočkavosti takéto mäsko skonzumovala a chutilo mi, nič sa mi nestalo. :-)))
bola to iba číra zvedavosť, lebo som počula od skúsenejších, že sa to nesmie, nemá, len mi nevedeli povedať, prečo nie...a teba považujem za fachmanna :-)))
a čo sa týka húb a hríbov, na to ma upozornili práve hubári...lenže v praxi medzi laikmi sa ako hríby bežne označujú huby všeobecne.
z toho sa predsa nestrieľa...dakujem ti za úprimnú odpoved a pridané video.
máš úžasné recepty (Y)
Ale to je len hra na slovicka.... Ked sa povie "ideme na hriby" tak sa isto nejde len na Hrib pravy ale aj na podpnovky a ine huby :P
páči sa mi to. :D
vdaka :-))