Dusené bravčové karé
Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: martinz69
|
5 porcií |
30 minút príprava |
90 minút na 170 °C |
Postup- Mäso si naklepem ako na rezne.
- Pred opečením na panvici mäso obalím v zmesi múky s koreninami.
- Mäso sprudka opečiem z oboch strán.
- Opečené mäso preložím do jenskej misy.
- V rovnakej panvici opečiem nakrájanú cibuľu s cesnakom.
- Prilejem trochu vývaru, aby sa "vyčistila" panvica.
- Všetko potom prilejem do misy k mäsu a zalejem zbytkom vývaru.
- Pečiem 90 minút v rúre na 170 °C.
- Potom mäso vyberiem bokom.
- Do omáčky pridám smotanu a rozmixujem.
- Podávam s prílohou podľa chuti (slovenská ryža, tarhoňa, pečené zemiaky, knedľa, karlovarský knedlík,...).
|