Dusené bravčové karé

Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: martinz69

5
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 170 °C

Postup

  1. Mäso si naklepem ako na rezne.
  2. Pred opečením na panvici mäso obalím v zmesi múky s koreninami.
  3. Mäso sprudka opečiem z oboch strán.
  4. Opečené mäso preložím do jenskej misy.
  5. V rovnakej panvici opečiem nakrájanú cibuľu s cesnakom.
  6. Prilejem trochu vývaru, aby sa "vyčistila" panvica.
  7. Všetko potom prilejem do misy k mäsu a zalejem zbytkom vývaru.
  8. Pečiem 90 minút v rúre na 170 °C.
  9. Potom mäso vyberiem bokom.
  10. Do omáčky pridám smotanu a rozmixujem.
  11. Podávam s prílohou podľa chuti (slovenská ryža, tarhoňa, pečené zemiaky, knedľa, karlovarský knedlík,...).