Pečené bravčové mäso

Bravčové mäso na horčici (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Dnes jednoduchý obed, ktorý nesklamal, zvládne ho aj začiatočník.

15 minút
príprava
90 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si mäso - umyjeme, osušíme, urobíme doň zárezy, viď foto. Do misy dáme ingrediencie na marinádu, premiešame.
  2. Cesnak očistíme pokrájame nadrobno. Nanesieme na mäso, aj do zárezov.
  3. Mäso vložíme do marinády, necháme marinovať cez noc.
  4. Cibuľu očistíme pokrájame na krúžky, namarinované mäso preložíme do zapekacej misy. Posypeme posekanym rozmarínom, obložíme cibuľou a podlejeme vlažnou vodou. Zakryjeme alobalom, rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 60 minút. Pred dopečením odkryjeme a necháme dopiecť ďalších 15-20 minút. Podávame s ryžou, zapekanými zemiakmi a pod. Dobrú chuť.