Pečené bravčové mäso
Bravčové mäso na horčici (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Dnes jednoduchý obed, ktorý
nesklamal, zvládne ho aj začiatočník.
15 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si mäso - umyjeme, osušíme, urobíme doň zárezy, viď foto.
Do misy dáme ingrediencie na marinádu, premiešame.
- Cesnak očistíme pokrájame nadrobno. Nanesieme na mäso, aj do zárezov.
- Mäso vložíme do marinády, necháme marinovať cez noc.
- Cibuľu očistíme pokrájame na krúžky, namarinované mäso preložíme do zapekacej misy. Posypeme posekanym rozmarínom, obložíme cibuľou a podlejeme vlažnou vodou. Zakryjeme alobalom, rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 60 minút. Pred dopečením odkryjeme a necháme dopiecť ďalších 15-20 minút. Podávame s ryžou, zapekanými zemiakmi a pod. Dobrú chuť.