Bravčové kolienko v omáčke zo smrčkov

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
180 minút
na 140/170 °C

Suroviny

Postup

  1. Koleno nasolíme, okoreníme, nakrojíme kožu a uložíme na plech s ostatnými surovinami okrem piva a medu. Pečieme v rúre asi dve hodiny na 140°C. Počas pečenia polievame výpekom. Na poslednú hodinu pridáme pivo a med a pečieme na 170°C. Otáčame a prelievame výpekom.
  2. Mäso vyberieme a výpek rozmixujeme. Precedíme a pridáme uvarené smrčky aj s vodou, v ktorej sme ich varili. Prevaríme a môžeme zjemniť maslom.
  3. Koláčik: Zemiaky upečieme, ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Na oleji orestujeme slaninu a cibuľu, nahrubo nastrúhanú mrkvu a uvarený a na kolieska nakrájaný kel. Všetko spolu dobre premiešame a tvarujeme bochníčky asi 1 cm vysoké (ako fašírky). Na panvičke ich potom opekáme dozlata.