Bravčové karé s chrenovo-horčicovou omáčkou fotorecept
Foto: kvakac
Ostré ako britva, ale dobré.
porcií
príprava
na 90 - 97 °C
Postup
-
1
Tu je hlavná časť surovín. Očistený chren nastrúhame na jemno, len ho nestrúhajte v miestnosti, lebo budete plakať.
-
2
Dve lyžice nastrúhaného chrenu, tri lyžice horčice a soľ (medzi prsty) spolu vymiešame.
-
3
Túto zmes rozotrieme na osolené mäso.
-
4
Cele mäso dobre zabalíme do viacerých vrstiev potravinovej fólie. To aby sa k nemu nedostala voda. Previažeme špagátom, nech to poriadne drží pri varení. Dáme variť do pomalého hrnca na päť hodín pri Low. To je 90 °C až 97 °C. Ja som to dal večer variť nastavil čas na 5 hodín.
-
5
Ráno to bolo uvarené. Potom len odstrániť fóliu a nechať to trochu stuhnúť pred krájaním.
-
6
Na omáčku dáme do širšej rajnice zohriať maslo a olej, na to pridáme muku. Popražíme do orieškovej farby a teraz pridáme chren a horčicu, necháme to všetko pekne spojiť. Potom prilejeme vývar a riadne rozvaríme. Vlejeme smotanu na varenie a varíme za stáleho miešania, aby sa nenarobili hrčky. Ďalej pridáme cukor a varíme aspoň 15 minút. Pred koncom prilejeme smotanu na varenie. Tu povaríme tak štyri minúty. Ochutnáme a prípadne dosolíme. Máme dobrotu hotovú. Teraz nakrájame mäso a knedľu.
-
7
Môžeme nakladať na tanier. Ja som si dal ešte feferónky k tomu. Potom mi tlaky začali vyhadzovať poistky v hlave. Je to dosť chrenu a kremžská horčica je tiež ostrá, takže je to jedlo pre odolných a nie bábovky. Nuž ale na druhej strane vám prečistí dýchanie a zaženie vírus. A hlavne je to dobré.
Už si bol na WC ?
Vďaka za koment. Veru dobré bolo.
Vďaka za koment. Aj v týchto teplách sa treba niečím dezinfikovať.
Vďaka za koment. Pritom je to jednoduché. Mäso sa robí v P.H. samo a omáčka je rýchlo hotová. Knedľu som kúpil od susedy, ktorá robí knedle v sobotu na predaj. Takže malo práce a dobré.
Vďaka za koment. Riadne som si to vychutnal. Chcel som aby to bolo diétnejšie, ale malo svoju ostrosť. Treba aj bacile zničiť. Prišla na to chuť, tak som nemohol odolať.
Vďaka za koment. Nie je to moc vynaliezavosť, ale chuť na niečo. Keď ma človek na niečo chuť, tak uvariť už je ľahko. Želám tiež peknú nedeľu.
Vďaka za koment. Veď keď sa to dobré zbalí, tak by sa to dalo uvariť aj obyčajnom hrnci, len treba striehnuť na pomalé varenie, aby teplota nebola vyššia ako 95°C. A čo sa tyká WC všetko priadku. Trening robí závodníka.
kde berieš silu na také časté sťahovanie..??obdivujem..
želám všetko dobré...
Vďaka za koment. Dá sa aj pod digestorom strúhať. No najlepšie je to vonku nastrúhať. Tak veru keď sa neotáča tak ostane strapatý.
Vďaka za koment a prianie. Chren je pre mňa ako liek, ako aj pre vysokú zverinu. Raz som objavil lúku v horách plnú chrenu a ostal som prekvapený, ako si jelenia zverina na nej pochutnávala. Tiež obdivujem ľudí, ktorý sa sťahujú. Keď si predstavím ten chaos pri ňom mám husiu kožu z toho. Takže želám veľa sily pri sťahovaní.
Svatá pravda. Vždy se snažím chren pred strúhaním ponorit do vody, klidně i několik hodin. Struktura se líp strouhá. Alespoň mně. No a ostré struhadlo je nutnost. Což dnes sehnat je kumšt. Hezký nedělní večer!
Pekne pozdravujem a recept chválim, pasuje mi k Tebe:-) určite vyskúšam pripraviť karé podľa Teba, vyzerá, že zostane šťavnaté a chuť v tejto kombinácii mi vyhovuje. Mňa chren pri strúhani vôbec neštípe, strúha manzel:-))
Vďaka za koment. Tak to je dobré zariadene s tým strúhaním. No horšie by bolo, keby ho začal strúhať hneď pri tebe. To karé takto urobené nemá chybu. Keby bolo na mňa tak dám bravčové koleno, ale technické príčiny - aby nebolo mastné mäso.
Vďaka za koment. Ja veru oželiem to štípanie oči, keď si potom dám tú dobrotu, tak je potom chutnejšia.
Vďaka za koment. Áno dá sa. Už som takto varil aj hovädzie mäso. Zalial som ho večer suchým červeným vínom a pred zabalením som dal naň bylinky. Víno ostalo na omáčku. Pravé týmto varením ostane ta chuť v mäse a nevyvarí sa do vody. No potom je dobré to nechať stuhnúť v obale a až potom odstrániť obal a nakrájať.
Vďaka za koment. Veď aj mne to takto chutí. Zatiaľ ma baví varenie no nie je to vždy.