Bravčové karé
Bravčové karé

Bravčové karé s chrenovo-horčicovou omáčkou fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 8. augusta 2020
Bravčové karé s chrenovo-horčicovou omáčkou (fotorecept)
Foto: kvakac

Ostré ako britva, ale dobré.

6
porcií
15 minút
príprava
300 minút
na 90 - 97 °C

Suroviny

1200 g
220 g čerstvý očistený
7 PL
1 KL
50 g (82 %)
2 PL
2 PL
750 ml
500 ml
200 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu je hlavná časť surovín. Očistený chren nastrúhame na jemno, len ho nestrúhajte v miestnosti, lebo budete plakať.

    Bravčové karé s chrenovo-horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dve lyžice nastrúhaného chrenu, tri lyžice horčice a soľ (medzi prsty) spolu vymiešame.

    Bravčové karé s chrenovo-horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Túto zmes rozotrieme na osolené mäso.

    Bravčové karé s chrenovo-horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cele mäso dobre zabalíme do viacerých vrstiev potravinovej fólie. To aby sa k nemu nedostala voda. Previažeme špagátom, nech to poriadne drží pri varení. Dáme variť do pomalého hrnca na päť hodín pri Low. To je 90 °C až 97 °C. Ja som to dal večer variť nastavil čas na 5 hodín.

    Bravčové karé s chrenovo-horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ráno to bolo uvarené. Potom len odstrániť fóliu a nechať to trochu stuhnúť pred krájaním.

    Bravčové karé s chrenovo-horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na omáčku dáme do širšej rajnice zohriať maslo a olej, na to pridáme muku. Popražíme do orieškovej farby a teraz pridáme chren a horčicu, necháme to všetko pekne spojiť. Potom prilejeme vývar a riadne rozvaríme. Vlejeme smotanu na varenie a varíme za stáleho miešania, aby sa nenarobili hrčky. Ďalej pridáme cukor a varíme aspoň 15 minút. Pred koncom prilejeme smotanu na varenie. Tu povaríme tak štyri minúty. Ochutnáme a prípadne dosolíme. Máme dobrotu hotovú. Teraz nakrájame mäso a knedľu.

    Bravčové karé s chrenovo-horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžeme nakladať na tanier. Ja som si dal ešte feferónky k tomu. Potom mi tlaky začali vyhadzovať poistky v hlave. Je to dosť chrenu a kremžská horčica je tiež ostrá, takže je to jedlo pre odolných a nie bábovky. Nuž ale na druhej strane vám prečistí dýchanie a zaženie vírus. A hlavne je to dobré.

    Bravčové karé s chrenovo-horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu