Bravčové karé
Bravčové karé s chrenovo-horčicovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Ostré ako britva, ale dobré.
6 porcií |
15 minút príprava |
300 minút na 90 - 97 °C |
Postup
- Tu je hlavná časť surovín. Očistený chren nastrúhame na jemno, len ho nestrúhajte v miestnosti, lebo budete plakať.
- Dve lyžice nastrúhaného chrenu, tri lyžice horčice a soľ (medzi prsty) spolu vymiešame.
- Túto zmes rozotrieme na osolené mäso.
- Cele mäso dobre zabalíme do viacerých vrstiev potravinovej fólie. To aby sa k nemu nedostala voda. Previažeme špagátom, nech to poriadne drží pri varení. Dáme variť do pomalého hrnca na päť hodín pri Low. To je 90 °C až 97 °C. Ja som to dal večer variť nastavil čas na 5 hodín.
- Ráno to bolo uvarené. Potom len odstrániť fóliu a nechať to trochu stuhnúť pred krájaním.
- Na omáčku dáme do širšej rajnice zohriať maslo a olej, na to pridáme muku. Popražíme do orieškovej farby a teraz pridáme chren a horčicu, necháme to všetko pekne spojiť. Potom prilejeme vývar a riadne rozvaríme. Vlejeme smotanu na varenie a varíme za stáleho miešania, aby sa nenarobili hrčky. Ďalej pridáme cukor a varíme aspoň 15 minút. Pred koncom prilejeme smotanu na varenie. Tu povaríme tak štyri minúty. Ochutnáme a prípadne dosolíme. Máme dobrotu hotovú. Teraz nakrájame mäso a knedľu.
- Môžeme nakladať na tanier. Ja som si dal ešte feferónky k tomu. Potom mi tlaky začali vyhadzovať poistky v hlave. Je to dosť chrenu a kremžská horčica je tiež ostrá, takže je to jedlo pre odolných a nie bábovky. Nuž ale na druhej strane vám prečistí dýchanie a zaženie vírus. A hlavne je to dobré.