Pečené bravčové karé

Bravčové karé pečené so zeleninou

Autor receptu: redakcia

Pečená zelenina ochutená mäsovou šťavou je zároveň aj skvelou prílohou.

20 minút
príprava
70 minút
na 190 °C

Postup

  1. V hrnci zmiešame cherry, olej, provensalské a mleté čierne korenie. Bravčové mäso osolíme a potrieme pripravenou marinádou.
  2. Rúru predhrejeme na 190 °C. Mäso mierne podlejeme vodou, pridáme bobkový list a v zavretom pekáči pečieme asi 20 minút.
  3. Ružičkový kel umyjeme, červenú repu očistíme a prekrojíme, mrkvu očistíme a pozdĺžne nakrájame.
  4. Pekáč s mäsom vytiahneme z rúry, mäso vyložíme na tanier a do výpeku naukladáme zeleninu, na ňu položíme mäso, potrieme ho medom, posypeme rascou a nasekanými bylinkami. Teplotu rúry znížime na 150 °C a pečieme ďalších 40-50 minút dozlatista.