Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčová pečienka na slanine a bielom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 4. júna 2017

Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka.

6
porcií
15 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

1200 g
100 g domáca
1 ks
5 strúčikov
200 ml
 podľa chuti
štipka
štipka
1 ks
Príloha:
 domáca




Postup

  1. 1

    Na začiatku som nefotila, nemala som v úmysle pridať recept. Príprava mäsa je jednoduchá možno sa niekomu bude páčiť. Bravčové pliecko som opláchla, osušila. Dostala som ho nedávno, keď som bola doma na juhu na zabíjačke. Na panvici som opiekla nakrájanú slaninu. Keď pustila tuk, vložila som pliecko v celosti a opiekla zo všetkých strán. Mäso sa krásne zatiahlo.potom som ho osolila, okorenila, posypala rascou, mletou červenou paprikou. Pridala som cibuľu len prekorojenú na štvrťky a cesnak neošúpaný, len som ho umyla. Všetko som podliala vínom a trošku nechala prejsť varom. Potom som priliala vývar, mäso som zakryla pokrievkou a dusila takto 40 min.

    Bravčová pečienka na slanine a bielom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 40 min dusenia som vybrala mäso, nechala postáť 10 min a nakrájala som ho na tenké plátky. Mäso som vložila do šťavy, pridala som nakrájanú paradajku a nechala som ho dusiť ešte 15 min. Potom som mäso odkryla a nechala opiecť. Záležalo mi na tom aby bolo šťavnaté.

    Bravčová pečienka na slanine a bielom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Aj keď som mala obavy, že pliecko bude suché, je úžasne šťavnaté a krehké veľmi dobre prepečené. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som k nemu kapustu s jablkom. Keďže bolo dostatok šťavy, volila som prílohu knedlíky. Možna sa to zdá, že to to : zelo vepřo, knedlo, ale nie je tomu tak. Príprava mäsa bola celkom odlišná. A tak som zamiesila na knedlíky a tu čakajú na parenie.

    Bravčová pečienka na slanine a bielom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové jedlo som uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.

    Bravčová pečienka na slanine a bielom víne (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Dala bych si říct, fajn nedělní oběd!
izabella929
@patroveckypitrs , googlila som včera na nete, ako by som urobila dnešný obed a našla som takto podobne pripravenú bravčovú krkovičku..mala som zámer že ju upečiem v celosti, len som nepočítala s tým, čo si vyberiem z mrazáka a tak som musela voliť aj iné pomenovanie tejto úpravy..keďže bolo mäso dosť vysoké, nechcela som ho mrviť--a tak som ho najprv dusila v celosti až potom som ho nakrájala na plátky a dopiekla..pečienka nie je pečeň, ale určitá príprava mäsa..pečeň je všade písaná ako pečeň..@haji , skutočná mňamka.-) ďakujem vám za milé komentáre.-)
jack
Tvoj obedík vyzerá veľmi dobre Izka.Takéto ja môžem vždy:-)
mirop
Moze byt fajn a podla retro aranzma to musi byt izabella
frezia68
@Izka : Keď som nedávno mala návštevu,tiež som robila z pliecka,ako Ty a to sme sa ani nedohodli.Mala som obavy,že bude suché,tak som tiež po dusení v celku nakrájala a bolo výborné,šťavnaté.Akurát som nemala víno.Chutný obed :-).
sracz
... tak takéto Tvoje "niečo", Izka milá, ja smiem, chcem a môžem, aj keby som mal tíško a skromne sedieť v kútiku kuchyne a čakať! ... mno ale pomôcť som pripravený a ochotný v každom okamihu! Krásny nový týdeň a všetkým okolo Teba, čo Ťa úprimne majú v láske!
stanci11
pekné! mám z rešpekt z týchto kusov mäsa práve kôli "suchosti" ale upravila si ho krásne, asi sa nechám presvedčiť a vyskúšam :)
zinnajdha
Chutný a pekný recept, ako vždy.
Súhlasím s "názvoslovím", že pečeň sa správne označuje iba ako pečeň a pečienka je pečené mäso. Napriek tomu ma mnohí presviedčajú o opaku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia