Bravčová panenka v cesnakovom fáši

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
14 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú panenku očistíme, nakrájame na 150 g porcie, osolíme, okoreníme. Zvyšky zomelieme, pridáme soľ, cesnak, smotanu, žĺtky a vymiešame do jemného fášu. Plátky bieleho chleba tramezzino rozložíme na fóliu, potrieme pripraveným fášom.
  2. Zelenú fazuľku a porciu panenky rovnomerne naukladáme a pomocou fólie stočíme do valca. Na suchej panvici ich opečieme z každej strany, vyberieme a dáme piecť do rúry, ktorú predhrejeme na 180 °C. Pečieme asi 14 minút. Po upečení necháme štyri minúty postáť, potom ju šikmým rezom prerežeme. Panenka musí byť krásne ružová.
  3. Chrenovo–zemiaková kaša: Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme v osolenej vode. Mäkké scedíme a vyšľaháme jemné pyré, pridaním horúceho mlieka, masla a čerstvého nastrúhaného chrenu. Podávame s blanšírovaným ružičkovým kelom a so šalátom z červenej cibule: Červenú cibuľu a červenú kapustu nakrájame, osolíme a necháme 5 minút odstáť. Pridáme ostatné suroviny a hotový šalát necháme odstáť v chladničke minimálne hodinu.