Bravčová panenka v cesnakovom fáši
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
14 minút na 180 °C |
Postup- Bravčovú panenku očistíme, nakrájame
na 150 g porcie, osolíme, okoreníme.
Zvyšky zomelieme, pridáme
soľ, cesnak, smotanu, žĺtky a vymiešame
do jemného fášu. Plátky bieleho
chleba tramezzino rozložíme na
fóliu, potrieme pripraveným fášom.
- Zelenú fazuľku a porciu panenky
rovnomerne naukladáme a pomocou
fólie stočíme do valca. Na suchej
panvici ich opečieme z každej
strany, vyberieme a dáme piecť
do rúry, ktorú predhrejeme na
180 °C. Pečieme asi 14 minút. Po upečení
necháme štyri minúty postáť,
potom ju šikmým rezom prerežeme.
Panenka musí byť krásne ružová.
- Chrenovo–zemiaková kaša:
Zemiaky očistíme, nakrájame
a varíme v osolenej vode. Mäkké scedíme
a vyšľaháme jemné pyré, pridaním
horúceho mlieka, masla a čerstvého
nastrúhaného chrenu. Podávame
s blanšírovaným ružičkovým
kelom a so šalátom z červenej
cibule: Červenú cibuľu a červenú
kapustu nakrájame, osolíme
a necháme 5 minút odstáť. Pridáme
ostatné suroviny a hotový šalát
necháme odstáť v chladničke minimálne
hodinu.
|