Bravčová panenka

Bravčová panenka v bylinkovej kruste

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Panenku očistíme, zo všetkých strán osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Na olivovom oleji ju sprudka opečieme, aby sa zatiahla. Potom ju necháme vychladnúť.
  2. Medzitým rozmixujeme toastový chlieb spolu s bylinkami a parmezánom na sypkú hmotu. Panenku natrieme horčicou a celú obalíme bylinkovou krustou. Preložíme na pekáč a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 15 minút.
  3. Hráškové pyré: Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode domäkka, 5 minút pred koncom varenia pridáme hrášok. Zemiaky po uvarení scedíme, pridáme maslo a rozmixujeme. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
  4. Restované kuriatka: Slaninu nakrájame na kocky, opečieme ju na masle a pridáme huby kuriatka. Po pár minútach zalejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Potom zalejeme smotanou a necháme 3 minúty povariť. Dochutíme soľou.
  5. Panenku nakrájame na plátky. Podávame ju s hráškovým pyré, s kuriatkami s omáčkou a ozdobíme napríklad hráškovými klíčkami.