Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka so šalviou a s pečeňovým ragú

Ivana Havelová
hlavná kuchárka Motorestu ZOJA v Komárne – Ďulovom Dvore, 7. mája 2020
Bravčová panenka so šalviou a s pečeňovým ragú
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

800 g
80 g
100 g
70 g
70 g
100 g
200 g
150 g mrazený

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku osolíme, pokvapkáme olejom, pridáme šalviu a zarolujeme do priesvitnej fólie. Takto pripravenú rolku varíme vo vode pri 90 °C 20 minút. Potom ju vyberieme a aj s fóliou vložíme do studenej vody. Po minúte vyberieme z vody, mäso odbalíme tak, aby sme nevyliali šťavu. Panenku pokrájame na 2 cm hrubé kolieska, ktoré dáme na panvicu s maslom, cesnakom a so šalviou. Pridáme šťavu z panenky a podľa potreby vývar. Asi minútu opekáme, vyberieme a necháme postáť.

  2. 2

    Cibuľu pokrájame na malé kocky, opražíme na masti. Pridáme pokrájanú slaninu a aj tú opražíme. Pridáme korenie, soľ podľa potreby, na rezance pokrájanú papriku, paradajky, šampiňóny a podusíme. Po 5 minútach pridáme kuraciu pečeň, postrúhaný cesnak a mrazený hrášok. Dusíme, až kým pečeň nezmäkne – asi 5 minút. Nakoniec pridáme soľ, majorán a necháme prejsť varom.

  3. 3

    Šťavnatú panenku dáme na tanier, priložíme kuraciu pečeň. Podávame s opekanými zemiakmi, ktoré môžeme potrieť bylinkovým olejom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Ach jáj tak toto je aj pre mňa niečo - krása.
Dnes som uvarila. Je to skutočne výborné jedlo. Malo u nás veľký úspech.