Plnená bravčová panenka

Bravčová panenka plnená klobásovým mäsom

Autor receptu: redakcia

Mäso v mäse, to sa bude mnohým páčiť...

6
porcií
30 (+ odležanie) minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Klobásovú zmes si pripravíme deň vopred. Pomelieme na kúsky nakrájaný bravčový bôčik, pridáme soľ, mleté čierne korenie, sladkú aj pálivú papriku, rascu a pretlačené strúčiky cesnaku. Dobre premiešame, zmes prikryjeme potravinovou fóliou a na noc odložíme do chladničky.
  2. Do panenky urobíme ostrým nožom otvor po celej dĺžke a naplníme ju klobásovou zmesou. Konce oboch strán spojíme špáradlom, aby nevytekala šťava.
  3. Na panvici zohrejeme polovicu masti a sprudka na nej panenky opražíme z každej strany.
  4. Vložíme do masťou vymasteného pekáča, posypeme červenou paprikou a mletým čiernym korením, podlejeme výpekom z panvice. Môžeme pridať aj trochu vody.
  5. Pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 200 °C asi hodinu, potom pekáč odokryjeme a dopekáme ešte 30 minút dozlatista.