Plnená bravčová panenka
Bravčová panenka plnená klobásovým mäsom
Autor receptu: redakcia
Mäso v mäse, to sa bude mnohým páčiť...
6 porcií |
30 (+ odležanie) minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Klobásovú zmes si pripravíme deň vopred. Pomelieme na kúsky nakrájaný bravčový bôčik, pridáme soľ, mleté čierne korenie, sladkú aj pálivú papriku, rascu a pretlačené strúčiky cesnaku. Dobre premiešame, zmes
prikryjeme potravinovou fóliou a na noc odložíme do chladničky.
- Do panenky urobíme ostrým nožom otvor po celej dĺžke a naplníme ju klobásovou zmesou. Konce oboch strán spojíme špáradlom, aby nevytekala šťava.
- Na panvici zohrejeme polovicu masti a sprudka na nej panenky opražíme z každej strany.
- Vložíme do masťou vymasteného pekáča, posypeme červenou paprikou a mletým čiernym korením, podlejeme výpekom z panvice. Môžeme pridať aj trochu vody.
- Pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 200 °C asi hodinu, potom pekáč odokryjeme
a dopekáme ešte 30 minút dozlatista.