Bravčová panenka
Bravčová panenka na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: vianni
Bravčová panenka, trochu viac času, ale výsledok
mňamka.
6 porcií |
40 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Panenku odblaniť, nakrájať na kúsky cca 1,5 cm, naložiť do pácu z červeného vína, medu a korenia.
- Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, cesnak, aj zeleninu. Prilejeme červené víno z pácu a vývar a dusíme 20 minút.
- Mäso osmažíme zvlášť, zatiahnuté mäso počká, kým sa urobí omáčka.
- Medzi tým uvaríme zemiaky a ružičkový kel.
- Keď je omáčka uvarená, zredukovaná, môžeme ju rozmixovať, pridať trochu mlieka vopred namočené sušené hríby a pridať osmažené mäso a pár minút prevariť.
- Nakrájanú šalotku a slaninku osmažíme a pridáme k hotovému mäsu s omáčkou a je to hotové.
- Zemiaky si urobíte podľa vašej chuti, ja som robil šťuchané zemiaky aj s ružičkovým kelom.
- Je to dobrota, viac času, ale bol som pochválený 🤩🥰
- Dobrú chuť 🤩