Bravčová panenka

Bravčová panenka na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: vianni

Bravčová panenka, trochu viac času, ale výsledok mňamka.

6
porcií
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Panenku odblaniť, nakrájať na kúsky cca 1,5 cm, naložiť do pácu z červeného vína, medu a korenia.
  2. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, cesnak, aj zeleninu. Prilejeme červené víno z pácu a vývar a dusíme 20 minút.
  3. Mäso osmažíme zvlášť, zatiahnuté mäso počká, kým sa urobí omáčka.
  4. Medzi tým uvaríme zemiaky a ružičkový kel.
  5. Keď je omáčka uvarená, zredukovaná, môžeme ju rozmixovať, pridať trochu mlieka vopred namočené sušené hríby a pridať osmažené mäso a pár minút prevariť.
  6. Nakrájanú šalotku a slaninku osmažíme a pridáme k hotovému mäsu s omáčkou a je to hotové.
  7. Zemiaky si urobíte podľa vašej chuti, ja som robil šťuchané zemiaky aj s ružičkovým kelom.
  8. Je to dobrota, viac času, ale bol som pochválený 🤩🥰
  9. Dobrú chuť 🤩