Bravčová mňamka

Autor receptu: martttinka

Pikantné bravčové karé s pikantnou omačkou ( barbecue omáčkou). My sme ju však nepoužii ku grilovaniu. Svojou jemnou sladkosťou si prídu na svoje ženy a jemnou pikantnosťou muži :)

8
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Večer si umyjeme mäso, nakrájame na osem kúskov a naklepeme.
  2. Pripravíme si marinádu: zázvor, pálivú papriku, pretlačený cesnak, cukor, ocot, olej a soľ zmiešame a natrieme na kúsky mäsa. Necháme do rána odležať.
  3. Na druhý deň si pripravíme omáčku. Cibulu nakrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak a nakrájanú čili papričku podusíme na rozohriatom oleji.
  4. Pridáme pretlak, citrónovú šťavu, cukor, škoricu, trošku soli a korenia. Omáčku povaríme na miernom ohni 10 minút. Necháme vychladnúť.
  5. Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska.
  6. Mäso opečime na oleji do mäkka.
  7. Na tomto oleji osmažíme cibuľku. Vyberieme ju a do výpeku pridáme uvarené zemiaky. Chvíľu ich necháme opiecť.
  8. Hotovo! Mäsko posypeme cibuľkou a podávame s omáčkou. Dobrú chuť.