Bravčová mňamka
Autor receptu: martttinka
Pikantné bravčové karé s pikantnou omačkou ( barbecue omáčkou). My sme ju však nepoužii ku grilovaniu. Svojou jemnou sladkosťou si prídu na svoje ženy a jemnou pikantnosťou muži :)
8 porcií |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer si umyjeme mäso, nakrájame na osem kúskov a naklepeme.
- Pripravíme si marinádu: zázvor, pálivú papriku, pretlačený cesnak, cukor, ocot, olej a soľ zmiešame a natrieme na kúsky mäsa. Necháme do rána odležať.
- Na druhý deň si pripravíme omáčku. Cibulu nakrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak a nakrájanú čili papričku podusíme na rozohriatom oleji.
- Pridáme pretlak, citrónovú šťavu, cukor, škoricu, trošku soli a korenia. Omáčku povaríme na miernom ohni 10 minút. Necháme vychladnúť.
- Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska.
- Mäso opečime na oleji do mäkka.
- Na tomto oleji osmažíme cibuľku. Vyberieme ju a do výpeku pridáme uvarené zemiaky. Chvíľu ich necháme opiecť.
- Hotovo! Mäsko posypeme cibuľkou a podávame s omáčkou. Dobrú chuť.