Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčová kotleta s kimči šalátom a cibuľovými krúžkami

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 3. novembra 2021
Bravčová kotleta s kimči šalátom a cibuľovými krúžkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1,4 kg
1 strúčik
 čerstvý
Kimči:
400 g
200 g
100 g
100 g
200 g
100 g
100 g
2 strúčiky
100 ml
100 ml
Cibuľové krúžky:
1 ks
200 g
1 ks
Mungo klíčky:
200 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Bravčovú kotletu nakrájame na porcie, umyjeme, osušíme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, nastrúhaným zázvorom a teryiaki omáčkou. Mäso necháme odležať asi 12 hodín. Kotletu potom opekáme na horúcom oleji – asi 4 minúty na každej strane.

  2. 2

    Kimči: Čínsku kapustu nakrájame na väčšie kusy, reďkovku, mrkvu, cibuľu a jablko nakrájame na tenké plátky a všetko zmiešame. Potom zmiešame vodu, soľ, cukor, cesnak, zázvor, čili, rybaciu omáčku, vínny ocot, ryžovú múku a tyčovým mixérom všetko rozmixujeme na omáčku. Pripravený nálev nalejeme na šalát, premiešame a zaťažíme tanierom a závažím (napríklad pohárom s vodou). Šalát musí byť ponorený v náleve a úplne bez prístupu vzduchu. Necháme 8 až 12 hodín odležať. Potom zmes premiestnime do veľkého zaváracieho pohára a starostlivo utlačíme. Opäť zaťažíme závažím a necháme kvasiť pri izbovej teplote aspoň 4 dni. Dáme do chladničky.

  3. 3

    Cibuľové krúžky: Z vody, vajíčka, bezlepkovej múky, nasekaných byliniek a soli urobíme husté cestíčko. Bielu cibuľu očistíme, nakrájame na kolieska, ktoré rozoberieme na jednotlivé krúžky. Tie obalíme v cestíčku a vypražíme v horúcom oleji.

  4. 4

    Klíčky mungo fazule orestujeme na sezamovom oleji a podávame spolu s mäsom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia