Bramboračka

Autor receptu: redakcia

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sušené hríby namočíme asi na 30 minút predtým, ako začneme variť.
  2. Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky o trochu väčšie ako zelenina.
  3. Na masti restujeme najskôr koreňovú zeleninu, pridáme cibuľu a ešte restujeme, až má zelenina zlatistú farbu. Zaprášime hladkou múkou a pripravíme zápražku. Zalejeme vodou a dôkladne rozmiešame.
  4. Pridáme zemiaky, hríby, roztlačený cesnak a pór nakrájaný na slížiky. Osolíme, okoreníme a pomaly varíme. Do hotovej polievky rozdrvíme majorán a dobre premiešame. Polievku s majoránom už nevaríme, aby nezhorkla.
  5. Náš tip: Bramboračka je najlepšia na druhý alebo tretí deň, pretože jednotlivé chute sa rozležia.