Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáče

Bezmliečne oškvarkové pagáče

saymona - bez fotkysaymona, 23. mája 2020
Bezmliečne oškvarkové pagáče
Foto: Saymona

Keďže viem, že nie som sama alergická na mlieko, pridávam recept na pagáče, ktorý sa mi osvedčil najviac.

70 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
200 g
2 ks
1 a 1/2 PL
1 ČL
2 ČL
250-300 g
250 ml (alebo mlieko)
1 bal. (alebo čerstvé)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vody (prípadne mlieka) dám droždie spolu s cukrom a nechám ho postáť. Zatiaľ rozmixujem oškvarky so soľou a korením (každý podľa chuti) a pripravím si ostatné suroviny na cesto.

  2. 2

    Keď už kvások vzišiel, pridám ho k ostatným surovinám, ale z oškvarkovej zmesi dám len troška. Dám do pekárničky, aby cesto pekne premiesila. Potom cesto nechám nakysnúť približne hodinu alebo pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem.

  3. 3

    Vykysnuté cesto vyvaľkám na hrúbku 1 - 1,5 cm a natriem oškvarkovou zmesou. Poprekladám a vykrajujem pagáčiky, ktoré ukladám na plech s papierom na pečenie, kde ich nechám ešte podkysnúť okolo 10 -15 minut. Potom pagáčiky potriem rozhabarkovaným vajíčkom a dám piecť približne na 25 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.

  4. 4

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Máš pekné tie pagáčiky, Simonka, @saymona , ak budem vytápať slaninu na masť, tak si na ne spomeniem.....miesiť musím asi ručne, nevadí. Prekladáš cesto len raz? Ale asi stačí, ako vidím.....
@evanaaa (23.5.2020 18:38) dakujem Vam velmi pekne. Prekladala som na polku a potom este na polku. Ja to miesam v pekarnicke viac menej len z toho dovodu ze mam trochu OCD a nedokazem dat ruky do nevymieseneho cesta