Bezmliečne oškvarkové pagáče
Foto: Saymona
Keďže viem, že nie som sama alergická na mlieko, pridávam recept na pagáče, ktorý sa mi osvedčil najviac.
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 a 1/2 PL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
250-300 g |
|
250 ml (alebo mlieko) |
|
1 bal. (alebo čerstvé) |
|
|
Postup
-
1
Do vody (prípadne mlieka) dám droždie spolu s cukrom a nechám ho postáť. Zatiaľ rozmixujem oškvarky so soľou a korením (každý podľa chuti) a pripravím si ostatné suroviny na cesto.
- 2
Keď už kvások vzišiel, pridám ho k ostatným surovinám, ale z oškvarkovej zmesi dám len troška. Dám do pekárničky, aby cesto pekne premiesila. Potom cesto nechám nakysnúť približne hodinu alebo pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem.
- 3
Vykysnuté cesto vyvaľkám na hrúbku 1 - 1,5 cm a natriem oškvarkovou zmesou. Poprekladám a vykrajujem pagáčiky, ktoré ukladám na plech s papierom na pečenie, kde ich nechám ešte podkysnúť okolo 10 -15 minut. Potom pagáčiky potriem rozhabarkovaným vajíčkom a dám piecť približne na 25 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
- 4
Dobrú chuť.
Tiež oškvarkové pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ako ja :-) hodim tiez do robota :-)
Dakujem pekne dufam ze bude chutit ako nam. :D dakujem aspon viem ze niesom sama haha