Oškvarkové pagáče
Bezmliečne oškvarkové pagáče
Autor receptu: saymona
Keďže viem, že nie som sama alergická na
mlieko, pridávam recept na pagáče, ktorý
sa mi osvedčil najviac.
70 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Do vody (prípadne mlieka) dám droždie spolu s cukrom a nechám ho postáť. Zatiaľ rozmixujem oškvarky so soľou a korením (každý podľa chuti) a pripravím si ostatné suroviny na cesto.
- Keď už kvások vzišiel, pridám ho k ostatným surovinám, ale z oškvarkovej zmesi dám len troška. Dám do pekárničky, aby cesto pekne premiesila. Potom cesto nechám nakysnúť približne hodinu alebo pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem.
- Vykysnuté cesto vyvaľkám na hrúbku 1 - 1,5 cm a natriem oškvarkovou zmesou. Poprekladám a vykrajujem pagáčiky, ktoré ukladám na plech s papierom na pečenie, kde ich nechám ešte podkysnúť okolo 10 -15 minut. Potom pagáčiky potriem rozhabarkovaným vajíčkom a dám piecť približne na 25 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
- Dobrú chuť.