Oškvarkové pagáče

Bezmliečne oškvarkové pagáče

Autor receptu: saymona

Keďže viem, že nie som sama alergická na mlieko, pridávam recept na pagáče, ktorý sa mi osvedčil najviac.

70 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vody (prípadne mlieka) dám droždie spolu s cukrom a nechám ho postáť. Zatiaľ rozmixujem oškvarky so soľou a korením (každý podľa chuti) a pripravím si ostatné suroviny na cesto.
  2. Keď už kvások vzišiel, pridám ho k ostatným surovinám, ale z oškvarkovej zmesi dám len troška. Dám do pekárničky, aby cesto pekne premiesila. Potom cesto nechám nakysnúť približne hodinu alebo pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem.
  3. Vykysnuté cesto vyvaľkám na hrúbku 1 - 1,5 cm a natriem oškvarkovou zmesou. Poprekladám a vykrajujem pagáčiky, ktoré ukladám na plech s papierom na pečenie, kde ich nechám ešte podkysnúť okolo 10 -15 minut. Potom pagáčiky potriem rozhabarkovaným vajíčkom a dám piecť približne na 25 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
  4. Dobrú chuť.