Bezlepkový koláč s mandľami a pomarančom
Foto: novalim
Tento šťavnatý bezlepkový koláč s mandľami a s chuťou pomaranča si určite upečte. Je mäkký a šťavnatý a výborne sa hodí po
dobrom Zobraziť celý popisTento šťavnatý bezlepkový koláč s mandľami a s chuťou pomaranča si určite upečte. Je mäkký a šťavnatý a výborne sa hodí po
dobrom obede ako dezert ku kávičke. Jeho základom je naša bezlepková krupica.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
200 g mleté |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
Pomarančový sirup: | |
250 ml |
|
125 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
200 ml |
|
3 PL (nemusí byť) |
|
2 PL |
|
Na posypanie: | |
(opražené) |
|
Postup
-
1
Vo väčšej mise vyšľaháme spolu zmäknuté maslo s cukrom do svetlej peny. Potom po jednom zašľaháme vajcia a vanilkový extrakt. V inej miske zmiešame bezlepkovú krupicu Novalim, pomleté mandle a kypriaci prášok. Suchú zmes gumenou varechou primiešame k maslovej a nakoniec zapracujeme do zmesi najemno nastrúhanú pomarančovú kôru a šťavu z polovice pomaranča.
- 2
Plech s rozmermi približne 30x20 cm vystelieme papierom na pečenie a zmes do neho vylejeme. Dáme do rúry, ktorú sme si vyhriali na 160 °C a pečieme 40 – 50 minút.
- 3
Medzitým si pripravíme sirup a mascarpone krém. Šťavu z pomaranča s cukrom privedieme do varu, a potom na miernom ohni necháme zredukovať na sirupovú konzistenciu. Trvá to asi 10 minút. Mascarpone vyšľaháme spolu so smotanou na ľahký krém a potom doň vmiešame 2 PL sirupu a pomarančový likér.
- 4
Upečený bezlepkový koláč vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Vychladnutý koláč potrieme krémom z mascarpone, posypeme opraženými mandľovými lupienkami a polejeme zvyšným sirupom.
Tiež mandľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Polohrubá mouka. A nebo jiný recept, podobné, tukové lité těsto.
Ďakujem