Mandľový koláč
Mandľový koláč

Bezlepkový koláč s mandľami a pomarančom

novalim - fotkanovalim, 15. marca 2022. Komerčný recept.
Bezlepkový koláč s mandľami a pomarančom
Foto: novalim

Tento šťavnatý bezlepkový koláč s mandľami a s chuťou pomaranča si určite upečte. Je mäkký a šťavnatý a výborne sa hodí po dobrom Zobraziť celý popisTento šťavnatý bezlepkový koláč s mandľami a s chuťou pomaranča si určite upečte. Je mäkký a šťavnatý a výborne sa hodí po dobrom obede ako dezert ku kávičke. Jeho základom je naša bezlepková krupica.
Zdroj: www.novalim.sk

12 ks
porcií
80 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

200 g
200 g
3 ks
1 ČL
200 g mleté
100 g
1 ČL
1 ks
Pomarančový sirup:
250 ml
125 g
Krém:
250 g
200 ml
3 PL (nemusí byť)
2 PL
Na posypanie:
 (opražené)




Postup

  1. 1

    Vo väčšej mise vyšľaháme spolu zmäknuté maslo s cukrom do svetlej peny. Potom po jednom zašľaháme vajcia a vanilkový extrakt. V inej miske zmiešame bezlepkovú krupicu Novalim, pomleté mandle a kypriaci prášok. Suchú zmes gumenou varechou primiešame k maslovej a nakoniec zapracujeme do zmesi najemno nastrúhanú pomarančovú kôru a šťavu z polovice pomaranča.

  2. 2

    Plech s rozmermi približne 30x20 cm vystelieme papierom na pečenie a zmes do neho vylejeme. Dáme do rúry, ktorú sme si vyhriali na 160 °C a pečieme 40 – 50 minút.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme sirup a mascarpone krém. Šťavu z pomaranča s cukrom privedieme do varu, a potom na miernom ohni necháme zredukovať na sirupovú konzistenciu. Trvá to asi 10 minút. Mascarpone vyšľaháme spolu so smotanou na ľahký krém a potom doň vmiešame 2 PL sirupu a pomarančový likér.

  4. 4

    Upečený bezlepkový koláč vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Vychladnutý koláč potrieme krémom z mascarpone, posypeme opraženými mandľovými lupienkami a polejeme zvyšným sirupom.

Diskusia k receptu

milad
Čím, prosím, nahradím Novalim bezgluténovú krupicu? Myslím na druh múky, alebo škrobu, bežne používaných. Nemusím používať a ani nemám bežný prístup k bezgluténovým potravinám. Ďakujem
haji
@milad (19.3.2022 19:35)
Polohrubá mouka. A nebo jiný recept, podobné, tukové lité těsto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia