Švédsky mandľový koláč
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 140 g blanšírované mleté |
|
| 80 g |
|
| štipka |
|
| Náplň: | |
| 4 ks |
|
| 70 g |
|
| 4 g |
|
| 100 ml |
|
| 125 g |
|
| Na posypanie: | |
| 50 g |
|
Postup
-
1
Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu. Pomocou špachtle jemne vmiešajte mandle do bielkovej peny. Rozdeľte cesto na dve časti a rozotrite do dvoch okrúhlych foriem (priemer 18 cm) vystlaných papierom na pečenie. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 20-25 minút.
- 2
Medzitým si pripravte krém zmiešaním žĺtkov s cukrom, vanilkovým cukrom a smotanou. Uvarte hustý puding a nechajte ho vychladnúť.
- 3
Maslo vyšľahajte do peny a postupne zašľahajte vychladnutý žĺtkový puding. Krém natrieme medzi vychladnuté pláty cesta a vrch koláča ozdobíme zvyškom krému.
- 4
Na panvici opečte mandľové lupienky a posypte nimi celý koláč.
Tiež mandľový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu