Mandľový zákusok
Mandľový zákusok

Švédsky mandľový koláč

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 09:32
8
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
140 g blanšírované mleté
80 g
štipka
Náplň:
4 ks
70 g
4 g
100 ml
125 g
Na posypanie:
50 g



Postup

  1. 1

    Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu. Pomocou špachtle jemne vmiešajte mandle do bielkovej peny. Rozdeľte cesto na dve časti a rozotrite do dvoch okrúhlych foriem (priemer 18 cm) vystlaných papierom na pečenie. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 20-25 minút.

  2. 2

    Medzitým si pripravte krém zmiešaním žĺtkov s cukrom, vanilkovým cukrom a smotanou. Uvarte hustý puding a nechajte ho vychladnúť.

  3. 3

    Maslo vyšľahajte do peny a postupne zašľahajte vychladnutý žĺtkový puding. Krém natrieme medzi vychladnuté pláty cesta a vrch koláča ozdobíme zvyškom krému.

  4. 4

    Na panvici opečte mandľové lupienky a posypte nimi celý koláč.

Diskusia k receptu