Bezlepkový čokoládový koláč
Bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom
Autor receptu: novalim
Šťavnatý a veľmi chutný. Taký je tento bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom.* Kombinácia čokolády,
pomaranča a osviežujúceho tvarohu z neho robí výborný dezert na nedeľné popoludnie. Najmä v horúcich dňoch výborne
padne, keď ho dobre vychladíme.
12 porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu s maslom. Po úplnom vychladnutí primiešame cukor a vajcia rozšľahané s dvoma lyžicami vody. Potom do zmesi preosejeme bezlepkovú múku Promix PK. Cesto vylejeme do formy s rozmermi asi 20x25 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Povrch uhladíme.
- Na krém si prešľaháme tvaroh s cukrom. Pridáme vajce, škrob, šťavu a kôru z pomaranča. Krém vylejeme na čokoládové cesto a špajlou jemne premiešame, aby sme vytvorili na povrchu mramorový vzor.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým tvarohový krém stuhne. Necháme vychladnúť, jemne posypeme práškovým cukrom a ozdobíme malinami a lístkami mäty. Skladujeme v chladničke. Koláč chutí vynikajúco aj úplne vychladený.