Bezlepkový čokoládový koláč
	        Bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom
	        Autor receptu: novalim
	         
	        
	        Šťavnatý a veľmi chutný. Taký je tento bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom.* Kombinácia čokolády, 
pomaranča a osviežujúceho tvarohu z neho robí výborný dezert na nedeľné popoludnie. Najmä v horúcich dňoch výborne 
padne, keď ho dobre vychladíme.
| 		  
				  	  
				  	12 porcií  | 
				  	  
				  	50 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu s maslom. Po úplnom vychladnutí primiešame cukor a vajcia rozšľahané s dvoma lyžicami vody. Potom do zmesi preosejeme bezlepkovú múku Promix PK. Cesto vylejeme do formy s rozmermi asi 20x25 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Povrch uhladíme.
 - Na krém si prešľaháme tvaroh s cukrom. Pridáme vajce, škrob, šťavu a kôru z pomaranča. Krém vylejeme na čokoládové cesto a špajlou jemne premiešame, aby sme vytvorili na povrchu mramorový vzor. 
 - Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým tvarohový krém stuhne. Necháme vychladnúť, jemne posypeme práškovým cukrom a ozdobíme malinami a lístkami mäty. Skladujeme v chladničke. Koláč chutí vynikajúco aj úplne vychladený.