Bezlepkový čokoládový koláč

Bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom

Autor receptu: novalim

Šťavnatý a veľmi chutný. Taký je tento bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom.* Kombinácia čokolády, pomaranča a osviežujúceho tvarohu z neho robí výborný dezert na nedeľné popoludnie. Najmä v horúcich dňoch výborne padne, keď ho dobre vychladíme.

12
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu s maslom. Po úplnom vychladnutí primiešame cukor a vajcia rozšľahané s dvoma lyžicami vody. Potom do zmesi preosejeme bezlepkovú múku Promix PK. Cesto vylejeme do formy s rozmermi asi 20x25 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Povrch uhladíme.
  2. Na krém si prešľaháme tvaroh s cukrom. Pridáme vajce, škrob, šťavu a kôru z pomaranča. Krém vylejeme na čokoládové cesto a špajlou jemne premiešame, aby sme vytvorili na povrchu mramorový vzor.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým tvarohový krém stuhne. Necháme vychladnúť, jemne posypeme práškovým cukrom a ozdobíme malinami a lístkami mäty. Skladujeme v chladničke. Koláč chutí vynikajúco aj úplne vychladený.