Bezlepkové tartaletky
Bezlepkové tartaletky

Bezlepkové tartaletky s tvarohom

novalim - fotkanovalim, 15. marca 2023. Komerčný recept.
Bezlepkové tartaletky s tvarohom
Foto: novalim

Ak premýšľate nad tým, čo napiecť na slávnostný stôl, inšpirujte sa naším receptom na bezlepkové tartaletky. Pomerne jednoduchý recept, ktorý si môžete ešte Zobraziť celý popisAk premýšľate nad tým, čo napiecť na slávnostný stôl, inšpirujte sa naším receptom na bezlepkové tartaletky. Pomerne jednoduchý recept, ktorý si môžete ešte zľahčiť s naším chladeným lineckým cestom. Tartaletky sme naplnili osviežujúcou tvarohovou plnkou. Poďme sa teda pozrieť na recept.
Zdroj: www.novalim.sk

4 ks
porcie
45 (+ 30 chladenie) minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
1 bal.
2 PL (prášok)
trochu
Na plnku:
250 g
2 ks (oddelené žĺtky od bielkov)
3 PL
1 bal.
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Ak si pripravujeme tartaletkové cesto z nášho chladeného lineckého cesta, to vyberieme z chladničky a necháme ho asi pol hodinu pri izbovej teplote trochu zmäknúť. Potom ho ručne dobre premiesime na pracovnej doske. Zmäknuté cesto potom dáme do misy, pridáme kakao a trochu vody (ideálne najprv len 1-2 lyžice a v prípade potreby aj trochu viac). Všetko riadne premiesime, až kým sa kakao rovnomerne nezapracuje do cesta. Cesto potom zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho chvíľu vychladiť v chladničke (asi pol hodinu).

  2. 2

    Z vychladnutého cesta vyvaľkáme na pracovnej doske pomúčenej bezlepkovou múkou plát o hrúbke asi 5 mm. Vykrajujeme z neho väčšie kruhy, ktoré vložíme do tartaletkových foriem a prstami ich popritláčame na dno a na okraje formičiek. Povrch cesta popicháme vidličkou. Takto pripravené cesto vo formičkách vložíme ešte do chladničky, kým si pripravíme plnku.

  3. 3

    Na plnku vyšľaháme v miske tvaroh, kryštálový a vanilínový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a žĺtky do krémova. V osobitnej mise vyšľaháme bielky do tuha a pomocou gumenej varechy ich zľahka vmiešame do tvarohovej zmesi.

  4. 4

    Plnku rovnomerne rozlejeme do pripravených tartaletiek vo formičkách a dáme ich piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 15-20 minút, kým je tvarohová plnka na povrchu na dotyk upečená a pružná. Podávame vychladnuté.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia