Bezlepkové tartaletky
Foto: potravinarskavyrobaliana
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
110 g |
|
150 g (alebo rastlinný tuk) |
|
2 ks |
|
Krém: | |
375 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. (alebo biely jogurt) |
|
125 g |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Universal mix Liana, cukor, maslo a žĺtky spolu zmiesime. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút v chladničke.
- 2
Formičky na tartaletky vymastíme maslom (ak nemáme silikónové), povtláčame cesto na hrúbku 3-4 mm a popicháme vidličkou.
- 3
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút. Vychladnuté opatrne vyklopíme.
- 4
Krém: Cukor a polovicu mlieka dáme variť. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlatý krém. Do vriaceho mlieka prilejeme rozmiešaný Zlatý krém a uvaríme hustý krém. Vychladnutý krém zmiešame s kyslou smotanou (jogurtom) a naplníme tartaletky. Nakoniec môžeme ozdobiť ovocím.
- 5
Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou 300 g Universal mix Liana za 300 g hladkej múky.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu