Tartaletky
Tartaletky

Bezlepkové tartaletky

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 19. decembra 2019
45 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
300 g
110 g
150 g (alebo rastlinný tuk)
2 ks
Krém:
375 ml
1 bal.
1 bal. (alebo biely jogurt)
125 g
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Universal mix Liana, cukor, maslo a žĺtky spolu zmiesime. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút v chladničke.

  2. 2

    Formičky na tartaletky vymastíme maslom (ak nemáme silikónové), povtláčame cesto na hrúbku 3-4 mm a popicháme vidličkou.

  3. 3

    Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút. Vychladnuté opatrne vyklopíme.

  4. 4

    Krém: Cukor a polovicu mlieka dáme variť. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlatý krém. Do vriaceho mlieka prilejeme rozmiešaný Zlatý krém a uvaríme hustý krém. Vychladnutý krém zmiešame s kyslou smotanou (jogurtom) a naplníme tartaletky. Nakoniec môžeme ozdobiť ovocím.

  5. 5

    Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou 300 g Universal mix Liana za 300 g hladkej múky.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené, Bezlepková diéta

Diskusia k receptu