Medovníky
Medovníky

Bezlepkové perníčky s náplňou v čokoládovej poleve

50
porcií
60 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
2,5 pohár (1 pohár = 250 ml)
1 ks
1/2 pohára
1/2 pohára
80 g mäkké
6 PL
Plnka:
Navrch:




Postup

  1. 1

    Ako odmerku použijeme pohár s objemom 250 ml. Z uvedených surovín ručne vypracujeme cesto. Vodu pridávame postupne. Cesto rozdelíme na polovicu a necháme odležať v chladničke 30 minút alebo môžeme pracovať ihneď.

  2. 2

    Na pomúčenej podložke oba kusy cesta vyvaľkáme na hrúbku 4 - 5 mm. Na jednu časť cesta uložíme s rozostupom malé kôpky slivkového lekváru, prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta a vykrojíme srdiečka tak, aby lekvár bol v ich strede.

  3. 3

    Srdiečka uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 8 minút. Pozorne perníčky sledujte, aby sa nepripálili a nestvrdli!

  4. 4

    Upečené a vychladnuté perníčky polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia