Bezlepkové lievance
Bezlepkové lievance s javorovým sirupom
Autor receptu: novalim
Bezlepkové lievance si môžete veľmi jednoducho pripraviť s použitím našej zmesi na bezlepkové Palacinky Novalim. *Potrebujete len trochu čerstvého droždia a nadýchané jemné lievance máte hotové už o pár minút. Podávajte ich s javorovým sirupom, džemom alebo napríklad čokoládovou nátierkou. Ako ich máte najradšej vy?
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zmes rozmixujeme s vodou a soľou, pridáme rozmrvené droždie a cukor a premiešame.
- Necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút. Z vykysnutého cesta vysmážame na oleji lievance z oboch strán. Po vysmažení necháme lievance krátko odkvapkať na papierovom obrúsku .
- Lievance podávame teplé, poliate javorovým sirupom a ozdobené čerstvým ovocím. Bezlepkové lievance chutia výborne aj s džemom, škoricovým cukrom alebo s čokoládovou nátierkou.