Bezlepkové lievance

Bezlepkové lievance s javorovým sirupom

Autor receptu: novalim

Bezlepkové lievance si môžete veľmi jednoducho pripraviť s použitím našej zmesi na bezlepkové Palacinky Novalim. *Potrebujete len trochu čerstvého droždia a nadýchané jemné lievance máte hotové už o pár minút. Podávajte ich s javorovým sirupom, džemom alebo napríklad čokoládovou nátierkou. Ako ich máte najradšej vy?

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zmes rozmixujeme s vodou a soľou, pridáme rozmrvené droždie a cukor a premiešame.
  2. Necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút. Z vykysnutého cesta vysmážame na oleji lievance z oboch strán. Po vysmažení necháme lievance krátko odkvapkať na papierovom obrúsku .
  3. Lievance podávame teplé, poliate javorovým sirupom a ozdobené čerstvým ovocím. Bezlepkové lievance chutia výborne aj s džemom, škoricovým cukrom alebo s čokoládovou nátierkou.