Lasagne
Bezlepkové lasagne (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Obľúbený recept som urobila pre bezlepkáčov... Sú vynikajúce,
vyskúšajte.
4 porcie |
60 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Ako prvé urobíme mäsovú plnku. Nakrájame na drobno cibule a restujeme na oleji, pridáme mäso a rýchle restujeme, aby sa mäso oddelilo. Pridáme pasírované rajčiny a koreniny a dusíme asi 25 minút.
- Pripravíme si cesto na lasagne. Spracujeme múku, soľ, vajce a vodu a vypracujeme cesto.
- Vyvaľkáme cesto na hrúbku 2-3 mm. Urobíme si šablónku z papiera na pečenie podľa veľkosti pekáčika a vyrežeme z cesta pláty.
- Bešamel: Do hrnca dáme maslo a múku a na miernom ohni miešame a pridávame mlieko a uvaríme bešamel. Pridáme korenie, môže byť aj nastrúhaný muškátový orech.
- Do naolejovaného pekáča nalejeme bešamel. Položíme plát cesta,
navrstvíme mäsovú plnku a polejeme bešamelom. Položíme druhé cesto a postup 2x zopakujeme.
- Položíme vrchný plát, na ktorý nalejeme bešamel a strúhaný syr. Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na 50 minút.
- Nakrájame na porcie.
- Dobrú chuť