Lasagne

Bezlepkové lasagne (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Obľúbený recept som urobila pre bezlepkáčov... Sú vynikajúce, vyskúšajte.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé urobíme mäsovú plnku. Nakrájame na drobno cibule a restujeme na oleji, pridáme mäso a rýchle restujeme, aby sa mäso oddelilo. Pridáme pasírované rajčiny a koreniny a dusíme asi 25 minút.
  2. Pripravíme si cesto na lasagne. Spracujeme múku, soľ, vajce a vodu a vypracujeme cesto.
  3. Vyvaľkáme cesto na hrúbku 2-3 mm. Urobíme si šablónku z papiera na pečenie podľa veľkosti pekáčika a vyrežeme z cesta pláty.
  4. Bešamel: Do hrnca dáme maslo a múku a na miernom ohni miešame a pridávame mlieko a uvaríme bešamel. Pridáme korenie, môže byť aj nastrúhaný muškátový orech.
  5. Do naolejovaného pekáča nalejeme bešamel. Položíme plát cesta, navrstvíme mäsovú plnku a polejeme bešamelom. Položíme druhé cesto a postup 2x zopakujeme.
  6. Položíme vrchný plát, na ktorý nalejeme bešamel a strúhaný syr. Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na 50 minút.
  7. Nakrájame na porcie.
  8. Dobrú chuť