Bezlepkové briošky a rožky II

ppokia - fotkappokia, 1. septembra 2012
Bezlepkové briošky a rožky II
Foto: ppokia

Tento recept som našla v minibazare. Su skutočne mäkulinké a chutné a aby mi viac chutili tak som si tam nejaké veci pomenila a Zobraziť celý popisTento recept som našla v minibazare. Su skutočne mäkulinké a chutné a aby mi viac chutili tak som si tam nejaké veci pomenila a pridal.A tak ho posúvam ďalej aby sa dobré recepty dostali ku každému.

13
porcií
15 min minút
príprava
35 minút
na 180°C °C

Suroviny

400 g
250 ml
3
9 čl
1 čl
1 čl
1 sačok
1 sáčok
1 dc




Postup

  1. 2

    Z troška mlieka ,kvasníc , cukru si pripravíme kvások,ktorí troška posypeme múkou. [medzi prsty] .Do misky si nasypeme hrozienka a zalejeme rumom.

    Bezlepkové briošky a rožky II - obrázok 2
  2. 3

    Kým sa robí kvások si pripravíme do misky : múku, 3 žĺtky si posypeme soľou [vždy tak robím potom má cesto krajšiu farbu.Aspoň nezabudnete pridať štipku soli.],9 čl kryšt.cukru,1čl guar.gumy,1čl punčovej arómy,vanilkový cukor,olej. Mlieko si pridávam postupne pri miesení.

    Bezlepkové briošky a rožky II - obrázok 3
  3. 4

    Vymiesíme elektr.šlahačom až cesto bude jemne ,asi tak 3-4 min. preložíme na dosku a vypracujeme rukou, samozrejme pridávam muku ak sa lepí alebo troška oleja.Cesto by malo byť ľahké aby sa dalo sním pracovať.Nakrajáme na rovnáke bochníčky.

    Bezlepkové briošky a rožky II - obrázok 4
  4. 5

    Potom si tvarujem briošky a rožky aby som mala zmenu. Tieto som neplnila ale predtým som už plnila rožky nutelou, tvarohom aj makovou plnkou. Skusim dať foto možno pomôže. Tak takto sa točia briošky - previazať

    Bezlepkové briošky a rožky II - obrázok 5
  5. 6

    Takto robím rožky - zatočím a narežem. keď plním tak na začiatok točenia dám plnku podľa potreby

    Bezlepkové briošky a rožky II - obrázok 6
  6. 7

    Asi takto vyzerali.Dala som ich na plech s papierom a nechala kysnúť asi 10-15min.Potrela rozšlahaným vajíčkom a troška mlieka. Posypala makom a dala piecť na 180°C/35min.

    Bezlepkové briošky a rožky II - obrázok 7
  7. 8

    Dúfam že sa aj vám podaria a budú stále mäkučké. Tiež som z tohoto cesta robila aj vianočku. Len som do jednej polovice pridala kakao. Dobrú chuť.

    Bezlepkové briošky a rožky II - obrázok 8

Diskusia k receptu

ppokia
ďakujem ,dúfam že recept pomôže aj iným. Droždie kupujem v Kauflande " RUF"- sú balené po 3ks.
iza59
sú nádherné, musím sa konečne odhodlať a vyskúšať kysnuté cesto. Už viac ako 10 rokov pečiem pre syna bezlepkovo, ale keďže prvé pokusy s kysnutým cestom dopadli katastrofálne, tak som to vzdala a pečiem iba piškótové, trené alebo tukové cestá. Ale už som tu videla úžasné croissanty a teraz tieto briošky, takže to vyskúšam. Trochu ma ale zarazila tá aróma - je bezlepková? Ja použijem radšej rum.
ppokia
iza , tú arómu dávam aby pekrilo aromu múky. Ja tiež dávam aj rum , aj v tomto recepte su hrozienka zaliate rumom a to všetko vylejem do ceta. Jedna pani bezlepkáčka mi poradila tak to používam a skutočne ta vôňa je iná. Treba vykušať. Na punčovej aróme je napísamé zloženie: lieh a aróma. Ale keďže tam ide skutočna málo toho tak som ďalej nepátrala z čoho je aróma.
heliana
vyzerajú veľmi, veľmi chutne, ukladám a ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia